Besøkstallene på Nøtterøy kulturhus stiger igjen

KONSERT: Mike Stern og Jan Gunnar Hoff Quartet på Nøtterøy kulturhus i februar i år. Mike Stern på gitar Jan Gunnar Hoff (tangenter), Per Mathisen (bass) og Audun Kleive (trommer).

KONSERT: Mike Stern og Jan Gunnar Hoff Quartet på Nøtterøy kulturhus i februar i år. Mike Stern på gitar Jan Gunnar Hoff (tangenter), Per Mathisen (bass) og Audun Kleive (trommer). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en økonomisk risikosport å drive med kulturarrangementer. Det trives kulturhusleder Einar M. Schistad godt med.

DEL

Våren 2016 hadde Nøtterøy kulturhus ca. 12 prosent økning i antall besøkende sammenlignet med våren 2015. Totalt var det 16.700 besøkende.

– Generelt var våren en veldig bra sesong. Vi traff godt med forestillinger. Hadde ting som folk ønsket å komme på.

– En av mine sterkeste opplevelser var konserten med Anna Ternehim. Jeg ble nærmest lamslått, og det er det ikke veldig ofte jeg blir. Det var en ubeskrivelig opplevelse i lyd og bilde. Men konserten var ikke fullsatt, men rundt 250 personer fikk med seg konserten. En konsert de kommer til å huske i flere år, sier han.

OPPLEVELSE: Anna Ternheim er en svensk indiepopdronning, og gjorde en magisk konsert på Nøtterøy kulturhus ifølge Einar M. Schistad.

OPPLEVELSE: Anna Ternheim er en svensk indiepopdronning, og gjorde en magisk konsert på Nøtterøy kulturhus ifølge Einar M. Schistad. Foto:

Man har aldri kontroll over inntektene. Vi kan ikke true folk til å kjøpe billetter

Einar M. Schistad,kulturhusleder

Viktig med kvalitet

Han mener det gode besøkstallene har noe med helheten å gjøre. Kvalitet på artister og forestillinger, dyktig stab, samt at kulturhuset er blitt renovert.

– Det har også kommet mer folk enn forventet på de smalere arrangementene våre. Vi har kjempefokus på kvalitet, og publikum stoler på oss at det vi presenterer er bra, selv om det kanskje ikke er så kjente ting.

FORNØYD: Kulturhusleder Einar M. Schistad.

FORNØYD: Kulturhusleder Einar M. Schistad. Foto:

Tøff bransje

Men å drive i kulturbransjen er en risikosport, hevder han. Det gjelder å selge billetter.

– Når det gjelder penger så er det slik at vi starter i minus hvert år. Mitt nettobudsjett dekker ikke fastlønna til de ansatte, engang. Så vi å treffe veldig godt med programmet. Og det er jo en trigger i det, da. Men det er en risikosport. 2016 sett under ett ser ut til å gå greit, og det er fortsatt et par måneder igjen av året, sier han og legger til:

– Man har aldri kontroll over inntektene. Vi kan ikke true folk til å kjøpe billetter. Det handler om å ha stålkontroll på utgiftene, og ha en god teft for inntektene. en vi har ikke pengene før vi har dem. Vi selger jo et nytt produkt hver gang, forklarer han.

Jubileum sørget for opptur

I 2014 var et meget godt år for kulturhuset med hele 36.084 besøkende. I 2015 gikk publikumstallet ned med rundt 6.000 personer. Helt naturlig, mener Schistad.

– 2014 hadde kulturhuset 20-årsjubileum, og vi klinte til med mange arrangementer, blant annet med Seigmen-konserter på Støperiet. Men vi har ingen intensjoner om å ligge på det nivået. Det har vi ikke ressurser eller bemanning til. Men det var et kjempemorsomt år, men utmattende i etterkant, innrømmer han.

Her er programmet til Nøtterøy kulturhus (ekstern lenke)

Chaplins barnebarn kommer

Nå ser han blant annet fram til å ta imot barnebarnet til Charlie Chaplin, Aurélia Thierrée, og nysirkusforestillingen «Murmures des murs» –  hva hvis veggene kunne hviske? Hva ville de si?, som kommer på besøk 4. november.

– Forestillingen er skapt av Chaplins datter, Victoria Thierrée Chaplin. En stor produksjon som blir her i flere dager. Den gleder jeg meg til, sier kulturhuslederen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags