Gå til sidens hovedinnhold

Hedret av Nøtterøy kommune

Artikkelen er over 6 år gammel

Nøtterøy kommune delte torsdag ut kulturpris, frivillighetspris og idrettsstipend til tre som har utmerket seg i kommunen.

NØTTERØY: – Vi håper stipendet og prisene vil være til inspirasjon for videre innsats innenfor områdene, sier Egil Koch, nestleder i Hovedutvalg for oppvekst og kultur i Nøtterøy kommune.

Torsdag kveld ble prisene delt ut på Støperiet.

Kulturpris

Kulturprisen gikk til skuespiller, forfatter og regissør Anders T. Andersen som tidligere har vunnet gullrutenpris for beste regi med «Berlinerpoplene» som ble laget for NRK.

– For meg som er en ordblind røver som er født i en hummerteine under vann på Nøtterøy, er jeg overrasket og utrolig glad for prisen. Jeg håper den kan inspirere andre unge mennesker, sier Andersen humoristisk.

Andersen er også mannen bak «Verdiløse menn» som ble satt opp under Slottsfjellfestivalen i 2008.

LES OGSÅ: Bok, Prøysen og kulturpris

Hedret for frivillighet

Frivillighetsprisen gikk til Tulle Kamfjord for hennes innsats i Sesam-prosjektet, som legger til rette for samvær for norske- og innvandrerkvinner på Nøtterøy.

Prosjektet sørger for ulike aktiviteter og arrangementer som inkluderer og integrerer.

– Dette er fantastisk. Jeg har med meg tre predikanter her som har blitt gode venner og trygge på Nøtterøy, sier Kamfjord.

Hun oppfordrer publikum til én ting:

– Det spiller ingen rolle om våre landsmenn har vært i Norge i to eller 20 år. Vi tar dem imot. Husk å hilse, det er noe av det viktigste vi kan gjøre for at de skal føle seg hjemme, sier Kamfjord.

LES OGSÅ: Kunstnerisk samspill

Satser på badminton

Idrettsstipendet gikk til badminton-talentet Irina Benedicte Eklund (17).

Hun startet i Nøtterøy badmintonklubb i 2008 og spilte i 2011 på aldersbestemte landslag og er nå på U19-landslaget.

– Irina Benedicte trener omtrent 20 timer i uka. Ett av målene hennes er å etablerte seg på topp på seniornivå, sier Koch.

Eklund er takknemlig for prisen.

– Jeg vil takke min trener Anders og foreldrene mine, sier hun.

Kommentarer til denne saken