Disse marsjerer best i landet

JUBELGUTTER: Nøtterøy og Tobias Otterstad (t.v) og Martin Antonsen Solberg tok NM-gull og befestet sin posisjon som landets ledende masjerende korps under NM i Larvik. (Foto: Øivind Lunde)

JUBELGUTTER: Nøtterøy og Tobias Otterstad (t.v) og Martin Antonsen Solberg tok NM-gull og befestet sin posisjon som landets ledende masjerende korps under NM i Larvik. (Foto: Øivind Lunde)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Nøtterøy Skolekorps befestet sitt image som landets marsjkorps nummer 1 under helgas NM for skolekorps i Larvik. Og Tjømes Harald Lønmo, stakk av med prisen for årets miljøskaper.

DEL

5000 blanke kroner og regionutnevnelsen som årets miljøskaper kom som lyn fra klar himmel på Harald og på spørsmål om hva han har gjort som fortjent til utmerkelsen, blir han fortsatt svar skyldig.

Del på Facebook

– Det må være for lang og tro tjeneste det da, smiler han etter hvert, for han har 12 år bak seg i Tjøme skolemusikk.

– Du må vel skape god stemning rundt deg, da, undrer vi.

– Ja, jeg må vel det, smiler han fornøyd.

LES OGSÅ: Garden inntok Holmestrand kulturfestival

Seier

Tilfredse var også Nøtterøy skolekorps. Det favorittstempelet noen hadde lagt på de før marsjkonkurransen, innfridde seniorene i korpset (de eldste) og innsatsen ble kronet med seier.

Da vi huket tak i Andreas Dahl Christensen bak tribunen i Larvik Arena i minuttene etter at Nøtterøy Skolekorps hadde gjennomført sitt marsjprogram, hadde han en god følelse.

Mødrene som tok i mot sine håpefulle rett fra konkurransegulvet, var fulle av lovord. Og en mors vurdering av sine barns innsats er alltid objektiv.

Førstereisgutten Andreas spiller trombone og syntes godt han kunne være litt diplomatisk og småkjedelig beskjeden, da vi ba om et tips – hvordan tror han det gikk?

– Jeg tror vi bli nummer to, svarte han (tre deltakere), men innrømmet at han ikke hadde sett de andre konkurrentene.

Det var for så vidt heller ikke nødvendig. Det viste seg at det er de øvrige av landets korps som bør rette blikket Nøtterøy.

Nok å henge fingrene i

NM er et stor arrangement og det hele styres av Torild S. Rosenvinge som også er dirigenten til Tjøme Skolemusikk. Torhild hadde dermed nok å henge fingrene i denne helgen.

Selv var hun imidlertid mest opptatt av å rose korpset sitt og den driftige gjengen som står bak og sørger for at en kommune med 5000 innbyggere, mønstrer et korps på rundt 80.

Og driftig må de være både på Tjøme og Nøtterøy som stevnearrangør og NM-deltaker på en og samme helg. Fylkeskultursjefen har trolig sine ord i behold når han under festkonserten lørdag kveld utnevnte fylket sitt til landets korpsfylke.

Plasseringsmessig glapp pallen for Tjøme i 3. Divisjon. Dirigenten er imidlertid mektig imponert av den utviklingen og de stegene korpset har tatt de siste årene. Og en fjerdeplass i NM, står det like stor respekt av som seieren i regionmesterskapet tidligere i år.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags