Gå til sidens hovedinnhold

Emma Ellingsen (16) fra Nøtterøy vant pris på Kjendisgallaen: – Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne en pris som dette

Artikkelen er over 3 år gammel

Jenta som tidligere var å se i TV2s tv-serie «Født i feil kropp» har nå flere hundre tusen abonnenter på YouTube. Fredag var hun Kjendisgallaens yngste prisvinner.

Prisutdeler Ingeborg Heldal, redaktør i KK, introduserte Emma slik under utdelingen:

– Årets influenser har bidratt til å kaste lys over opplevelsen av å være født i feil kropp. Bare 16 år gammel har hun allerede opplevd å bli et forbilde og inspirator for unge mennesker både i inn- og utland. Dette kom også til syne da stemmene skulle telles opp!

En «influenser» er ifølge Se og Hør en som inspirerer andre og formidler tanker på ulike plattformer – være seg gjennom blogg, podkast eller på sosiale medier som YouTube, Snapchat og Instagram.

LES OGSÅ: Emma ble landskjent da hun delte at hun ble født i feil kropp: Delte sine erfaringer med elever under skolegudstjenesten

Stakk av med seieren

Prisen for «årets influerer» var ny i år, og erstatter den tidligere kategorien «årets blogger».

Emma vant gjennom avstemninger på Se og Hørs hjemmesider, og slo toppblogger Sophie Elise Isachsen (23), Sigrid Bonde Tusvik (37) og Lisa Tønne (40), som alle tre var finalister.

(Artikkelen fortsetter under faktaboksen.)

Hvem er Emma Ellingsen?

  • Som tiåring bestemte Emma Ellingsen seg for å bytte kjønn. Hun het før Tobias.
  • Emma begynte på pubertetsutsettende behandling i 2015.
  • Hun begynte med kvinnelige kjønnshormoner i 2017.
  • Emma har en YouTube-kanal med i dag 155.928 abonnenter.
  • Hun var med i TV2s TV-serie "Født i feil kropp".

Kilde: Se og Hør og www.youtube.com

 

Vil bruke stemmen sin

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne en pris som dette, og er veldig takknemlig for at jeg kan være med på å dele kunnskap og å bruke stemmen min. Hvis jeg kan bidra til mindre hat og mer åpenhet om det å være født i feil kropp, er det flott, sa Emma da hun tok imot prisen for årets influenser.

Sitat er hentet fra Se og Hør.

Kommentarer til denne saken