Breivik-skildring ble årets avistegning

Egil Nyhus tegnet fjorårets beste avistegning.

Egil Nyhus tegnet fjorårets beste avistegning. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

GARDERMOEN: Avistegner Egil Nyhus' tegning av terrortiltalte Anders Behring Breivik er kåret til Årets avistegning 2013.

DEL

Bidragene som var sendt inn var hentet fra årene 2011 og 2012, og i alt 164 tegninger fra 37 tegnere kom inn. 22. juli preget mange av dem, mens Trond Giske på nachspiel og Hellas i krise også var blant temaene.

Egil Nyhus er fra Tønsberg og har jobbet fast for Romerikes Blad siden 1987. På vinnertegningen «Rettssak» valgte han å skildre rettssaken i fjor vår som en scene, hvor den tiltaltes hode var snudd opp ned.

– En kommentar som både fungerer som en dagsaktuell på-spissen-skildring og en tolkning som står seg, for ettertiden. Et enkelt budskap, gjennomført med tegnefaglig høy kvalitet gir en tegning som både appellerer til syn og tanke, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen gir i tillegg hederlig omtale til to andre tegnere som har skildret rettssaken og formidlet noe av det 22. juli har gjort med Norge. De to er Esther Maria Bjørneboe, som laget rettstegninger for NRK, og Knut Høihjelle i Namdalsavisa. Sistnevnte får ros for sitt dristige tilbakeblikk på 22. juli i en oppsummering av året.

– Å koble den blodige massakren og rosetogene etterpå i et stramt og enkelt uttrykk, kunne vanskelig vært gjort i et annet uttrykk enn nettopp tegningen, skriver juryen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags