– Fordommer er roten til mye ekskludering, sier fordomsbekjemper og grunnlegger av den ideelle organisasjonen World Against Prejudice Jakob Semb Aasmundsen.

– Etter å ha jobbet med mine egne, har jeg fått en større forståelse, og er mer sikker enn noen gang på at vi alltid må kjempe mot fordommene våre.

Torsdag arrangerte han fordomsfri kveld på Støperiet, der fire foredragsholdere kom med ønske om å endre folks holdninger.

Jakob fikk også Mangfoldprisen 2015, for sitt engasjement mot fordommer, under arrangementet. Det kan du lese mer om her.

En av dem som holdt en appell er politiker og muslim Fatema Al-Musawi (19). I sommer gikk hun ut med støtte til homofile som har lyst til å gifte seg i kirken eller i moskeen.

– Fordommer oppstår på grunn av mangel av kunnskap og kjennskap. Derfor er det viktig at vi møtes, prater og deler kunnskapen vi har med hverandre, sier hun.

Bildeserie

Fordomsfri kveld på Støperiet

I tillegg snakket Tommy Kragseth Hansen fra MC Mot Mobbing, Torbjørn Steen-Karlsen som er leder av Landsforeningen for homofile og lesbiske i Vestfold og prest i Oslo domkirke Elisabeth Thorsen.

LES OGSÅ: Jakobs reaksjon etter årets 17.mai-tale

Filmvisning

Det var også premiere på fillmen "Polaroird". Se filmen i videovinduet over.

– Vi håper vi har klart å gjøre noe for noen. Fordommer angår oss alle, sier Caroline Østevik fra Nøtterøy.

Hun er produsent i filmproduksjonsselskapet Indielux som på oppdrag av Jakob Semb Aasmundsen har laget kortfilmen «Polaroid». Det er Thomas Larsen Otterdal som har skrevet manus og regissert filmen.

- Karakterene i filmen er fire stereotyper som får deg til å kjenne på fordommene dine, forteller Caroline Østevik.

LES OGSÅ: Nå blir Jakobs fordommer film

– Dette er ikke bare underholdning, det er også alvor. Vi håper vi har klart å gjøre noe for noen. Fordommer angår oss alle, sier Caroline Østevik.

Filmen ble spilt inn på Nøtterøy og i Larvik i løpet av fire innspillingsdager. I 12 minutter skal filmen trigge intoleransen vår, med scener fra Tønsberg sentrum, Torød, Rosahaugparken og Vestskogen.

– Jeg har et mål om å bruke filmen i anti-mobbekampanjen min, sier Jakob Semb Aasmundsen.

Han og journalist og fotograf Bjørnar K. Bekkevard har laget serien «Jakobs fordommer» i Tønsbergs Blad som nylig vant

prisen for beste lokaljournalistikk i Amedia 2015.

Jakob Semb Aasmundsen holdt hovedtalen etter barnetoget i Tønsberg 17. mai i år. Det førte til mange reaksjoner, blant annet trakk Ulf Dahl seg som leder i Velforeningenes fellesråd etter en protest han skrev.

LES JAKOBS 17.MAI-TALE HER: Hei, jeg heter Jakob. Jeg er feminist, ateist og homofil.