Håper mange kommer på gratiskonserten på Torvet i kveld

MUSIKK MOT RASISME: Stine-Marie Schmedling håper mange tar turen til Torvet tidlig fredag kveld. Her fra en tidligere markering på samme sted.

MUSIKK MOT RASISME: Stine-Marie Schmedling håper mange tar turen til Torvet tidlig fredag kveld. Her fra en tidligere markering på samme sted. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikk for mangfold i Tønsberg fredag kveld.

DEL

TØNSBERG: – Jeg gleder meg, og er veldig takknemlig for alle som stiller opp. Både musikere og folk som kommer med utstyr, sier arrangør Stine-Marie Schmedling.

Mot rasisme

Hun håper mange finner veien til Torvet klokken 19 i kveld, selv om det er grått og trist vær.

– Dette er en konsert og en politisk markering mot rasisme. Foranledningen til konserten er et leserinnlegg i Tønsbergs Blad i jula (skrevet av Inger Lexov i Frp, red.anm.) som argumenterer for raseteorier og konspirasjonsteorier, opplyser Schmedling.

LES OGSÅ: Petter Berg: Lexovs farlige konspirasjonsteorier må avvises

STILLER OPP: Musikerne i bandet The Bee's Niece fra Sande spiller på Torvet under markeringen.

STILLER OPP: Musikerne i bandet The Bee's Niece fra Sande spiller på Torvet under markeringen. Foto:

Alle er velkommen

«Byen er vår» heter arrangementet.

– Med VÅR mener jeg gutten fra Afghanistan, familien fra Somalia, den bifile ungdommen, muslimen fra Irak, flyktningen fra Syria, afrikaneren som gifta seg med en norsk statsborger, arbeidsinnvandreren fra Polen, studenten fra Jemen, den enslige pensjonisten i nabohuset. Deg og meg, forklarer Schmedling på arrangementets Facebook-side.

FLERE OPPTRER: Musikk og appeller på Torvet.

FLERE OPPTRER: Musikk og appeller på Torvet. Foto:

– Ryggmargsrefleks

– Jeg tror trangen til å vise samhold ligger som en ryggmargsrefleks for mange av oss, når vi ser at våre egne innbyggere blir mistenkeliggjort på bakgrunn av etnisitet, religion eller andre kulturuttrykk som gjør oss til dem vi er. Med tanke på den politiske situasjonen ellers i Europa og USA er dette ikke mindre aktuelt. På fredag vil organisasjoner, partier og fine folk i regionen samles til en fredelig konsert og markering.

I tillegg til et variert og vakkert utvalg med musikk, blir det også appeller. Blant annet vil ordfører Petter Berg komme og si noen ord, opplyser hun.

Et av bandene som kommer er The Bee's Niece fra Sande. Gruppen er et musikkprosjekt som Ragnhild Zeigler startet i Manchester i 2007, da hun studerte musikk der. The Bee's Niece har gitt ut 3 plater og jobber nå med sin fjerde utgivelse.

Disse spiller på Torvet

■ Eyaz Orkis - Tradisjonell Kurdisk musikk

■ Tor Brun - Rock og visesang

■ The Bee's Niece - politisk visesang

■ Astrid Aashammer

■ Elisabeth Leithe-Rief - Bluegrass

■ En gjeng fredelige ukulister - Vakre melodier rett fra hjertet

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags