Progressivt prosjekt

Prøve: Forberedelsene er i full gang. Her fra prøven med dansere og skuespillere. FOTO: rannveig halseth

Prøve: Forberedelsene er i full gang. Her fra prøven med dansere og skuespillere. FOTO: rannveig halseth

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et moderne, tungt lydbilde møter dans, teater og nysirkus. Møtet finner sted i Støperiet fra torsdag.

DEL

TØNSBERG: «Nan Madol – historien der alle historier begynner» er en multiforestilling basert på et utradisjonelt samarbeid. Det progressive tungrockbandet Nan Madol danner musikalsk plattform for forestillingen, der skuespillere, nysirkusaktører og dansere medvirker.
 

Alle aktørene i forestillingen har sitt utgangspunkt i Tønsberg og Vestfold, både amatører og tilreisende profesjonelle utøvere.
 

– Mye og mange å holde styr på, produsent Pål Isdahl Solberg?
– Ja, det kan du si, men sammen med en dyktig regissør og scenograf i Anja Boman går det nok bra. Spesielt spennende blir det til uka når nysirkusutøverne kommer opp fra København for fellesøvelser, sier Pål Isdahl Solberg til Tønsbergs Blad.
 

Det mytiske

– Hvem er forestillingen beregnet på?
– Den er ikke for barn, men fra ungdom og oppover. Det gjør ingenting om man har sans for en historie der det mytiske har fått endel plass. Heller ikke dumt om man tåler et litt tungt lydbilde, sier Isdahl Solberg.
 

Han spiller selv bass i det progressive hardrockbandet fra Tønsberg, Nan Madol, som danner scenisk element og rytmisk drivkraft for forestillingen. Oppføringen er inspirert av bandets album «Feathered Serpent», som utgis i vår. På scenen vil man finne skuespillere fra De Munnfulle og Stokke kulturskole – som bringer liv til historiens karakterer, etter manus av regissør Anja Boman. Sammen med dansere fra Extend – The Art of Dance har koreograf Ragnhild Sunny Bjaanes satt bevegelse til både historie og musikk. Med på scenen blir også nysirkusaktører fra AFUK, som har kommet hjem for å bidra med sine særegne fortolkninger.


LES OGSÅ Mektig og profesjonelt

Myten om Atlantis

I «Nan Madol – historien der alle historier begynner» hentes det inn elementer fra opprinnelsesmyter fra norrøn tradisjoner så vel som europeiske, søramerikanske og østlige tradisjoner. Publikum vil kunne gjenkjenne elementer fra både den greske tragedien og myten om Atlantis. Det er en fabel om en sivilisasjons vekst og fall.
 

I løpet av neste helg settes det opp fire forestillinger i Støperiet, med premiere torsdag kveld.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags