Radiovertinnen fra Tolvsrød

RADIOVERTER: Tønsbergjenta Benedicte Jacobsen Hamnes er vaktsjef og programleder i NRK MP3. Mandag til fredag kan hun høres på «Ettermiddagen», medprogramledere er Amir Horori (til venstre) og Abiel Tesfai.

RADIOVERTER: Tønsbergjenta Benedicte Jacobsen Hamnes er vaktsjef og programleder i NRK MP3. Mandag til fredag kan hun høres på «Ettermiddagen», medprogramledere er Amir Horori (til venstre) og Abiel Tesfai. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Benedicte Jacobsen Hamnes (26) er med på styre musikken på tenåringsrom rundt i landet.

DEL

– Vi har med hodet og hjertet i sendingene våre sier Benedicte Jacobsen Hamnes fra Tolvsrød.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som kom til Vestfoldtalent-finalen

Radiovertinne

Sendingene hun snakker om er radioprogrammet «Ettermiddagen». I løpet av en tretimers sending på NRK mP3 prater Benedicte Jacobsen Hamnes, Amir Horori og Abiel Tesfai om løst og fast, tar for seg hva som har skjedd på kjendisfronten, spiller en ønskelåt eller to fra lytterne, avbrutt av nyhetsoppdatering hver hele time.

– Det går i ett under sending, i pausene evaluerer vi siste innslag, mens jeg sjekker tusen mail. Jeg har verdens beste jobb, sier Jacobsen Hamnes.

LES OGSÅ: Ravi med ny musikk og egen radiokanal

Variert gjesteliste

– Aktuelle temaer vi har tatt opp er for eksempel dyrepoliti, mobbing, reservasjonsretten, spiseforstyrrelser for gutter. Vi har relevante gjester til temaene, forteller Benedicte Jacobsen Hamnes.

Eli Hagen, Paradise Hotel-deltakere, barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har vært på besøk.

– Vi skiller oss ut fra andre musikkprogram ved at vi tar opp tyngre temaer. Gjestene vi har i studio er alt fra ministre til «mannen i gata».

I tillegg har artistene Nick Jonas, Tooji, Albin og Kristin, Chris Holsten, Truls, Alexandra Joner og Carina Dahl og mange flere gjestet studio. Målgruppen er tenåringer, Jacobsen Hamnes har intervjuet møtt mange tenåringers store idol.

– Jeg har for eksempel intervjuet Harry Styles og Niall Horan i One Direction. Ellie Goulding er jeg fan av så det var også veldig moro.

Vaktsjef

Benedicte er vaktsjef og styrer teknikken og musikken mens radioprogrammet er på lufta. Abiel Tesfai har ansvaret for kjendisnytt og det som skjer på musikkfronten, mens Amir Horori sørger for gjester til dagens aktuelle tema.

– Vi er en fin liten trio, jeg holder gutta i øra, sier programlederen.

I forbindelse med bursdagen sin i mars ble hun overrasket med en spesiell hilsen under sending da hun trodde de skulle snakke om utenlandske studenter i Norge.

– Amir og Abiel hadde ordnet med en videohilsen til meg fra Ed Sheeran, jeg grein og grein. Da ble jeg fjorten år igjen, han er min Justin Bieber. He he.

Her kan du høre klippet fra 9.mars: Benedicte blir overrasket (ekstern lenke)

Håndball og hester

Benedicte Jacobsen Hamnes vokste opp på Tolvsrød, spilte håndball på Flint, hadde riding og hester som hobby. Hun jobbet i studentradio i Trondheim mens hun tok bachelorgraden sin i medievitenskap, fordypning i kultur og kjønnsforskning.

– Jeg fikk sommerjobb i P3 på Tyholt da jeg var 21, så ballet det på seg. Jøss, er det fem år siden, allerede, sier hun og ler.

«Ettermiddagen» sendes fra Øslandssendingens lokaler på Sagene med inngangsdøra nesten oppi Akerselva, ikke langt fra der Benedicte bor sammen med P4-programlederen Øystein Røe Larsen. Det er sending fem dager i uka.

– Den siste halvtimen fredag hender det ordene går i surr, men da bare ler vi av det. Ungdommene skal jo kjenne seg igjen. Vi skal på en måte være hos lytterne våre på gutte- og jenterommene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags