Kun for inviterte skriver World Championship of Permoring Arts på sine nettsider. Silje Reistad Christensen ble invitert, og reiste i juli til Hollywood for å konkurrere med 1.200 aspirerende scenekunstnere. Etter ti dager i scenekunstens by er 20-åringen kommet hjem igjen. Det er visstnok helt greit.

– Vi levde i en boble i ti dager, og jeg trivdes i den boblen. Men jeg savnet Norge, sier Silje etter hjemkomsten.

Silje gikk videre til semifinalen, sammen med kun 30 av de 200 deltakende skuespillerne. Her stoppet Hollywood-reisen for hennes del.

– Hadde jeg kommet lengre enn semifinalen så ville det jo sett enda bedre ut på CV-en min. Men jeg tror at jeg og finalistene er kommet like langt. Man må jobbe seg opp på egen hånd, sier 20-åringen fra Re.

LES OGSÅ: Silje (19) prøver seg i Hollywood

Smigret, men ikke overtalt

Timeplanen til Silje ble fylt opp av aktiviteter i regi av WCOPA - det var nok å ta tak i. Det største fokuset lå på de fryktinngytende monologene hun skulle gjennomføre.

– Jeg deltok i to kategorier, komedie og drama. Å vente på min tur var grusom, sier Silje om monologdagen.

Nervene forsvant så fort hun fikk kommet i gang med det hun hadde gruet seg mest til, særlig etter at hun så hvordan publikum reagerte. Monologen, som handlet om å miste mormoren sin, rørte flere i salen til gråt, deriblant dommerne. 

LES OGSÅ: Benedicte vant filmpris i Hollywood

– En av acting coachene, som også var dommer, mente jeg var en perfekt filmskuespiller, og ville sette meg i kontakt med en agent som kunne gi meg et navn i bransjen. Det var veldig smigrende, sier Silje.

Men, smigrende er visst ikke nok for Re-jenta.

– Jeg må først finne ut hva jeg selv vil, og ta et skritt av gangen, forklarer hun.

Én dag i Hollywood

For Re-jenta startet dagene i Hollywood tidlig, og det helt frivillig, klokken 06.00. Morgenrutinen innholdt gjerne en Starbucks-kaffe, før hun satte i gang med aktiviteter i regi av WCOPA, eller la seg i solen ved bassenget.

Tross at det høres ut som en spennende og avslappende feire, opplevde Silje mange utfordringer ved å være i Hollywood

– Man må være ganske sterk. For mange er det kun utseende som betyr noe. Det er synd, det burde jo være talentet som er i fokus, forklarer Silje.

LES OGSÅ: Emilie (20) setter Hollywood på vent

Bitt av basillen?

Etter bare én dag hjemme i Norge er Silje klar for å la inntrykkene fra Hollywood synke inn, og nyte norsk sommer. Det å sammenligne gode gamle Norge, og hjembyen Re, med USA og bydelen Hollywood, det blir vanskelig, men ikke umulig.

– Vel, Re vs Hollywood? Er vel ikke store forskjellen? Neida, i Hollywood er folk anspent og selvopptatt. I Re har man en ro, det er mye vakrere, mindre folk og mindre press. Samtidig, Los Angeles og Hollywood er så spennende at man alltid vil tilbake for å se mer, forklarer Silje videre.

– Er du bitt av Hollywood-basillen?

– Jeg elsker å reise, så spør du meg om en ukes tid vil jeg nok tilbake. Men akkurat nå er det godt å være hjemme. Av alle ting har jeg faktisk fått lyst til å dra på hytta!

Villig til å ofre

For andre aspirerende skuespillere som drømmer seg til Hollywood er Silje kjapp på avtrekkeren med å gi gode råd.

– Man må være klar over hvor vanskelig det er, og ville lykkes med hele seg. Man må nok være villig til å ofre en del, forteller skuespillerspiren.

Tross utfordringer i en tøff bransje, er Silje glad for at hun tok sjansen og hoppet på flyet til Hollywood.

– Jeg har lært så mye om meg selv, om andre mennesker, og om bransjen. Jeg nådde målet mitt om å komme til semifinalen, og det kjennes godt. Og jeg har utviklet en tro på meg selv som skuespiller, avslutter hun. 

ANBEFALTE SAKER:

Øker mobildekningen på fjellet

Blant de trangeste setene i Europa

Røkke kjøper Stokke-bedrift