Et av bordene i brasseriet denne dagen vil ha navnet «Karlas bord». Og hele omsetningen fra dette bordet denne dagen vil gå til et legat.

Legatet har som formål å hjelpe kvinner opp og fram i kokkebransjen. Inntektene skal også gå til å hjelpe personer i en helsemessig vanskelig livssituasjon.

– Tjue restauranter er med

– Stjernekokken Karla Siverts døde av kreft i 2016, bare 29 år gammel. Etter hennes eget ønske ble det opprettet et legat med formålet å støtte kvinnelige kollegaer som kommer etter henne, samt andre unge personer som grunnet alvorlig sykdom er havnet i en vanskelig økonomisk situasjon, opplyser event og marketing manager ved Quality Hotel Tønsberg, Martin Kjenna.

– Omlag tjue restauranter landet rundt er med på dugnaden hvor gjestene kan booke «Karlas bord». I Tønsberg gjennomføres dette altså i Brasserie X på Quality Hotel Tønsberg. Hele dagsomsetningen fra bordet blir donert til legatet.

LES OGSÅ: Oslo-investor har kjøpt Gulating-lokalene: – Har tro på Tønsberg

Karla Siverts var kjøkkensjef på Oslo-restauranten Smalhans da hun gikk bort. Hun har også jobbet på en rekke andre profilerte restauranter, overalt var majoriteten av hennes kollegaer menn. Derfor det sterke engasjementet for å løfte fram nettopp kvinnene i denne bransjen.

– Kjør full pakke

Karla Siverts var ikke bare en forkjemper for flere kvinner i kokkebransjen, hun promoterte også sterkt norsk mat og norske råvarer.

I forbindelse med denne veldedige aksjonen lørdag vil også Sivert kokebok «Karlas kokebok bli lagt ut for salg i brasseriet.

– Den tar for seg retter laget med kortreiste produkter. Dette er retter alle kan lage. forteller Kjenna.

LES OGSÅ: Inviterer igjen til middag for en hundrings

Nå skal legatets stipend på 50.000 kroner deles ut for andre år på rad, for å fortsette arbeidet i «Kokkekarlas ånd». Og oppfordringen er klar til dem som velger å spise ved «Karlas bord» på lørdag:

– Kjør full pakke. Tre retters og det hele!