Fylket krever mer av Teater Ibsen

SAMARBEID I THAULOW: Teater Ibsen samarbeidet med Thesbi-teateret for foreløpig siste gang på «Romeo og Juliet» sommeren 2010. Så trakk Tønsberg seg som eier. Foto: Eric Johannessen

SAMARBEID I THAULOW: Teater Ibsen samarbeidet med Thesbi-teateret for foreløpig siste gang på «Romeo og Juliet» sommeren 2010. Så trakk Tønsberg seg som eier. Foto: Eric Johannessen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: For å fortsette som eier i Teater Ibsen vil Vestfold fylkeskommune ha mer ut av teaterets virksomhet her i fylket.

DEL

Fylkesrådmannen foreslår at Telemark og Vestfold regionteater, bedre kjent som Teater Ibsen, etablerer et senter for produksjon av scenekunst for barn og unge i Vestfold.
Det er et av tiltakene for å få mer teater for kronene som fylket legger ned som eier i regionteateret.

LES OGSÅ: Lystig sommer med kvinnelist

Ung scenekunst

Scenekunstsenteret for barn må realiseres innen tre år. Forslaget skal fremmes på teaterets generalforsamling allerede 29. juni.
Hovedutvalg for kultur og helse vedtok rådmannens forslag på sitt møte i forrige uke.

Saken skal endelig vedtas i fylkestinget førstkommende torsdag.

Det har lenge vært snakk om at Teater Ibsen bør «synes bedre» i Vestfold for å kunne rettferdiggjøre statusen som regionteater – ikke bare for Telemark, men også for Vestfold.

Mangler forankring

«Teater Ibsens store utfordring er den manglende forankringen hos Vestfolds befolkning, noe som synliggjøres blant annet ved lave besøkstall på teatrets egne produksjoner» sier fylkesrådmannen i sakspapirene.

Ved å ha et scenekunstsenter for unge i Vestfold, regner fylkesrådmannen med en rekke positive effekter, blant annet fordi et fysisk «lokale» i en kommune i Vestfold gjør teateret mer synlig, og det blir lettere å samarbeide med ulike amatørteatergrupper i fylket.

Sted ikke bestemt

Før Tønsberg trakk seg ut som eierkommune samarbeidet Teater Ibsen med blant andre Thesbiteateret om Shakespeare-forestillingene i Thaulowhullet. Nå har regionteateret et samarbeid gående med blant annet kulturskolen i Larvik.

Fylkesdirektør Arild Moen sier det ikke er lagt føringer på hvor et scenekunstsenter for unge skal ligge i fylket.

– Det må være opp til de kommunene som måtte være interessert. Og man må selvsagt se nærmere på det i dialog med teateret. Det viktigste er at det kommer mer teaterproduksjon til Vestfold, sier Moen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken