Juleshow med godt humør

Konferansier Øyvind Loven hadde blant annet en topp ti-liste over tønsbergensere.

Konferansier Øyvind Loven hadde blant annet en topp ti-liste over tønsbergensere. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Øyvind Loven ga klar beskjed om at hvis noen prøvde å kødde med ham skulle han henge dem ut i mandagens sending av «Morgenklubben», ikke mange tok sjansen på det.

DEL

Show
Juleshow
Oseberg kulturhus


Det er ikke til å unngå, julen nærmer seg med stormskritt. Da har landets komikere fullt opp å gjøre og farter landet rundt for å være med på å forkorte ventetiden. Julebord med etterfølgende show er en sikker vinner. Oseberg kulturhus var fullsatt da årets første juleshow gikk av stabelen fredag kveld, med et feststemt publikum.

Kveldens konferansier Øyvind Loven ga klar beskjed om at hvis noen prøvde å kødde med ham skulle han henge dem ut i mandagens sending av «Morgenklubben», ikke mange tok sjansen på det. Loven er meget kultivert i sin fremferd, gud bedre han kommer jo fra et møblert hjem på Nordstrand. Der har moren en vinkjeller som mer eller mindre bare består av de beste flaskene med chablis. Det kan ha vært en medvirkende grunn til at sønnen har lært seg å se forskjellen på hvordan en skåler forskjellig fra landsdel til landsdel.

Første komiker ut var Christer Torjussen med en nesten like lang fartstid i gamet som Loven. I femten år har han underholdt landets befolkning. Han har vært innom den minste avkrok innerst i en fjord, og varmet opp for noen av Europas mest kjente komikere. Det har skaffet ham materiale nok til å holde det gående hvor lenge som helst for hvem som helst.

Her hadde han valgt mange historier fra tidligere julebord, og fra underholdningsverdenen.

Fjortiser på bussen kan være bidragsytere uten at de vet det, for ikke å snakke om de små i heimen. Det beste rådet Torjussen kunne komme med til deltagerne på julebordet, var at når alle konsonantene i språket hadde dratt hjem var det kanskje på tide selv å ta frakken og stikke. Torjussen er den rene mitraljøsen, og poengene renner ut i raskt tempo, noe publikum viste å sette pris på.

Loven kom innom igjen med topp ti- listen som skulle vise hvem som kom fra Tønsberg, noe den neste komikeren ut definitivt gjør, Sturla Berg-Johansen. Av de tre er det han som har holdt på lengst, allerede i 1989 gjorde han sin første norgesturne med et luftgitarshow, tenk det.

Det er jo ikke så lenge siden han hadde premiere på nytt show med tittelen «Hva ler vi av?» som han nå turnerer med. Det merkelige er at da han skulle spille i Tønsberg, måtte han avlyse da det ikke ble solgt nok billetter.

Enda merkeligere blir det da at publikum omfavner hans entre på scenen, og virkelig ønsker ham velkommen hjem. Mye av materialet han serverte denne kvelden kom fra det nye showet, og det innholdet byr opp til mye ettertanke, for hva er det egentlig vi ler av og hvorfor? Neste helg finnes også muligheten til å få med seg et juleshow, men da med helt andre komikere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags