Det er langt fra Zimbabwes jungel til Støperiet på Kaldnes en forblåst onsdagskveld i mars. Men det skulle man ikke tro når man kommer inn døra.

På scenen står 37 forventningsfulle løver, hyener, aper og andre jungeldyr og lytter oppmerksomt til regissør Kristine Hesjadalen.

Det er ikke premiere helt ennå, og det er kanskje like greit for det er mange både replikker, sangtekster og dansetrinn som skal sitte.

Headhuntet halvbroren

– Har jeg ikke verdens beste jobb? Spør Hesjadalen og ser utover flokken sin.

– Bortsett fra to gutter som jeg har headhuntet fra ungdomsgruppa, er resten av ungene fra barnegruppene, forteller Hesjadalen.

Og det er ikke noen hvem som helst hun har hentet inn. Oskar Sandven Lundevold (16), som nylig var å se som Barnum i NRK-serien «Halvbroren», spiller rollen som den onde Scar.

LES OGSÅ: Oskar (16) var hovedattraksjon på Dagsrevyen

Begynte i høst

– Vi begynte etter høstferien, så vi har jo holdt på en stund. Ikke bare de på scenen, men også de fantastiske foreldrene som har laget kostymer og kulisser, forteller Hesjadalen.

Hun er også glad for å endelig kunne ta i bruk Støperiet.

– Dette er første gang jeg sier dette og jeg mener det inderlig: Jeg har aldri laget en så bra forestilling. Det har blitt brukt masse ressurser på dette, og det merkes så godt, smiler en stolt regissør.

LES OGSÅ: Nesten tusen barn venter på å lære

Mye venting

Det blir litt venting når kulisser skal settes opp og lysspottene skal justeres. En flokk løver i gule og oransje strømpebukser har tatt plass på gulvet og sitter i ring og fniser.
Bakerst i salen sitter hyenene og prøver å få i seg litt mat mens de leker «mitt skip er lastet med».

Litt overalt leker en flokk aper sisten. Men så fort musiker Lars Andreas Aspesæter spiller opp, er blikkene skjerpet. Apene aper seg til mens hyenene sniker seg rundt i bakgrunnen.

Og lille Simba erklærer høyt og tydelig at snart er det han som er majestet. Forestillingen spilles på Støperiet i morgen og søndag.