Wenche Myhre (70) akutt syk – avlyser på Klubben lørdag kveld

Wenche Myhre på scenen i Oslo Spektrum da hun feiret 70-årsdagen sin med en konsert der tidligere i år. Nå turnerer hun landet rundt med showet, men måtte avlyse i Tønsberg i kveld. (Pressefoto: Andreas Fadum)

Wenche Myhre på scenen i Oslo Spektrum da hun feiret 70-årsdagen sin med en konsert der tidligere i år. Nå turnerer hun landet rundt med showet, men måtte avlyse i Tønsberg i kveld. (Pressefoto: Andreas Fadum) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Må avlyse arrangement i Tønsberg lørdag kveld.

DEL

– Jeg hadde gledet meg enormt til å holde konsert på Hotel Klubben, men jeg klarer ikke å gjennomføre. Jeg er blitt akutt syk og har mistet stemmen. For meg har det alltid vært «the show must go on» som gjelder. Jeg har gjennom hele min lange karriere aldri avlyst en eneste konsert, men i dag klarer jeg ikke å synge. Jeg fryktelig lei meg for at jeg må skuffe publikum, sier Wenche Myhre i en pressemelding som ble sendt ut lørdag ettermiddag.

Dette er første gang artisten har måttet avlyse en konsert noensinne, og hun har turnert siden hun var sju,ifølge Øyvind Skogrand.

For nesten 40 år siden hadde Wenche sitt første one-woman-show på Hotel Klubben i Tønsberg. 70-åringen var nå klar for gjensyn med byen som har en helt spesiell plass i hennes hjerte lørdag kveld, heter det i pressemeldingen.

Konserten flyttet

Arrangøren ser ingen annen mulighet enn å flytte konserten til onsdag 4. oktober.

– Vi har umiddelbart satt opp konserten på nytt om kort tid. De som har kjøpt billett, kan bare møte opp på den nye konsertdagen, sier arrangementsansvarlig Niklas Kokkinn-Thoresen, som beklager både overfor publikum, orkester, kor og andre involverte.

– Men vi har ikke noe annet valg. Jeg snakket akkurat med Wenche nå og hun klarer knapt å hviske. Det er helt umulig for henne å gjennomføre konserten, sier han.

Milepæl i Tønsberg

Da Wenche Myhre sto på Klubben-scenen med sitt aller første one-woman-show i 1978, hadde hun allerede en lang karriere bak seg som artist. Men et helaftens show bare med henne var en milepæl.

– Etter den opplevelsen kunne jeg gått rett inn på landslaget. Jeg var i  toppform og fikk en enorm feedback fra publikum. Det ga grunnlaget for alt jeg har gjort senere, har Wenche Myhre tidligere uttalt.

I februar fylte Norges artistdronning Wenche Myhre 70 år. Begivenheten ble feiret med show i Oslo Spektrum, der det var utsolgt kort tid etter at billettene ble lagt ut. Nå turnerer Wenche Myhre med kor og orkester slik at flere skal få oppleve jubileumsforestillingen. Programmet rommer alt fra gode, gamle hits til dagens Wenche.

Elsker turnélivet

– Jeg elsker turnélivet. Det er knapt en krok i landet jeg ikke har besøkt siden det hele startet da jeg var sju år. Jeg har spilt på alt fra lasteplan, mjølkeramper og fotballbaner, og etter hvert i flotte kulturhus over hele landet. Jeg gleder meg til å reise rundt igjen, og jeg kommer forhåpentligvis til å treffe folk jeg er blitt kjent med gjennom et langt artistliv, sa den folkekjære 70-åringen før hun la ut på turné for et par uker siden.

Wenches kjære, Anders Eljas, kjent fra sitt samarbeid med Abba og medvirkning i originaloppsettingen av «Chess» i London, leder orkester og kor under turneen, framgår det av pressemeldingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags