TØNSBERG: – I fjor satte vi rekord med 12.500 nedlastinger, forteller digital redaktør Øivind Munkås i Tønsbergs Blad.

Appen, som nå er klar til nedlasting, er gratis og laget for Iphone og Androide-telefoner. Den kan søkes opp på Appstore og Google Play.

Eget program

– Appen inneholder fullstendig program for hele festivalen, og du kan velge ut favoritter og lage ditt eget program, forteller Munkås.

Ellers kan man finne info om hver enkelt artist, interaktivt kart og en, i følge Munkås, forbedret versjon av augmented reality – en applikasjon som gir ekstra informasjon via mobilkameraet.

LES OGSÅ: Skal gi skråblikk på kultur på Slottsfjell

– Selvfølgelig gir appen også siste nytt om festivalen, via Tønsbergs Blad og slottsfjell.no. Ellers har den linker til eksterne nettsider som YouTube, Wimp og Spotify hvor man kan høre musikk og se video. Alt kan deles på Facebook og e-post, forteller Munkås.

Også Tønsbergs Blad-artikler og videoer fra tidligere år er tilgjengelig.

LES OGSÅ: De beste fjelltipsene

Yngre brukergruppe

Det kan ofte være problemer med dekningen under festivalen, og Munkås understreker at man ikke trenger være koblet til nettet for å lese artistlister.

– Hvorfor tilbyr Tønsbergs Blad denne appen?

– For oss er det to hovedgrunner til det. For det første er Slottsfjell det viktigste kulturarrangementet i vårt distrikt, det nærmeste vi kommer et nasjonalt arrangement. Der vil vi gjerne markere oss. For det andre treffer vi via appen en annen og yngre brukergruppe enn det vi ellers gjør, sier Munkås.

Han vil oppfordre folk til å si ja til å motta push-meldinger.

LES OGSÅ: De siste Slottsfjell-artistene er på plass

– Da kan man delta i konkurranser om billetter til intim-konserter på festivalens gjesteområde og ellers få mange interessante tilbud, forteller han.

– Hva er nytt i årets app?

– Vi jobber med noen nyheter, uten at vi vil røpe hva. Designet er selvfølgelig nytt. Og vi har utviklet appen til å bli mer stabil og brukervennlig, sier Munkås.