Spiller opp med Harley og gitar

Grafikk: Hans Christian Moen

Grafikk: Hans Christian Moen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Hundre drønnende Harley Davidson-motorsykler; slikt blir det rockesymfoni av.

DEL

Nei, det er ikke snakk om et eller annet bikertreff i Tønsberg 25. juni. Derimot vil Terje Rypdal og Ronni Le Tekrø holde konsert. Og i den sammenhengen vil hundre motorsykkelmotorer komme til å spille førstefiolin.

Del på Facebook

Inspirert av Harley-treff

– For noen år siden var det Harley Davidson-treff på Vinstra i Gudbrandsdalen. Samtidig var jeg på besøk på Fåvang. Der lå vi om natten og hørte på suset fra alle disse motorsyklene som duret forbi. Da gikk det opp for meg at denne lyden faktisk var meget musikalsk, forteller komponist og musiker Terje Rypdal til Tønsbergs Blad.

Verre har det altså ikke gått enn at denne ideen har endt opp som et spesialskrevet musikkstykke, komponert for messingblåsere, tre gitarer og altså hundre Harley Davidson-motorer.

– I tillegg til meg selv, vil sønnen min, Jacob Terjesønn, og TNT-gitarist Ronni Le Tekrø traktere gitarene her, forteller Rypdal videre.

Harley Davidson-konserten vil bli fremført som en del av sommerens Vestfoldfestspill. Det hele vil altså brummende og drønnende finne sted utendørs, i nærheten av Støperiet 25. juni.

– Ligner ingenting annet

– Du kan trygt si at dette kommer til å bli veldig annerledes i forhold til omtrent alt annet vi tidligere har presentert. Dette ligner ingenting annet, forsikrer festspilldirektør Svein Eriksen.

Om noen skulle tro at det hele bare er tull og tøys, viser Eriksen fram partituret til Harley Davidson-konserten. Det har han denne uken fått tilsendt fra Rypdal.

Denne rockesymfonien har fått tittelen «Danger Zone».

– Ja da, dette kommer til å bli riktig så farlig. Farlig fascinerende, gliser Eriksen.

Ledes av dirigent

Det er ennå ikke tatt stilling til akkurat hvordan disse hundre motorsyklene skal organiseres i forhold til selve scenen.

– Nei, dette blir på en måte til underveis. En idé kan være å la syklene flanke selve scenen. Men her er ingenting foreløpig avgjort.

Eriksen opplyser videre at hele ensemblet, motorsykler med førere inkludert, skal ledes av en dirigent.

– Vi får finne på en eller annen enkel måte for kommunikasjon mellom dirigenten og motorsyklistene. Det disse skal gjøre, er å skru av og på motoren samt gi litt gass.

Han mener at en konsert som dette vil være helt perfekt for en festspilldag i en by.

Del av stor konsertdag

– 25. juni kommer vi til å arrangere en stor konsertdag i Tønsberg. Vi skal fylle byen fra morgen til kveld med en hel rekke konserter. Mer konkret om hva disse konsertene vil by på, kommer vi tilbake til. Ikke alt er helt klart ennå. Men det som imidlertid er helt klart, er at Terje Rypdal og hans rockesymfoni «Danger Zone» kommer til å være helt sentral denne dagen.

Eriksen kan til slutt opplyse at programmet for årets Vestfoldfestspill etter planen vil ligge i distriktets mange postkasser 7. mai.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags