Gå til sidens hovedinnhold

Stengte toppen på grunn av vind

Artikkelen er over 6 år gammel

I flere timer var Slottsfjellplatået stengt på grunn av sterk vind som gjorde at Slottsfjellfestivalen måtte avlyse en rekke konserter.

Festivalens pressesjef, Siri Narverud Moen, sa tidligere lørdag kveld at Slottsfjell vurderte fortløpende hvilke områder som kunne være utrygge å oppholde seg i.

Orango, Little Simz, Comet Kid og 1349 ble avlyst.

Presssesjefen forteller at sceneriggene er utstyrt med vindmålere, og at festivalen i 14-tiden lørdag valgte å stenge området av sikkerhetshensyn.

– Når vindstyrken når et visst punkt, skal ingen oppholde seg på eller i nærheten av scenene.

Hun presiserer at det ikke er noen av sceneneriggene eller tilhørende utstyr som har løsnet som følge av vinden, og sier at Festivalen har jobbet for å redusere vindfanget i scenene.

Vinden kan øke

Det er foreløpig uvisst hvor lenge området blir stengt av.

Meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt sier til avisa at vindforholdene neppe endrer seg i dag.

– Det ser ut som om vinden vil holde seg omtrent slik den er, eller kanskje til og med øke litt i styrke. Det blir neppe bedring før i morgen, forteller han.

Flere artister foreløpig uten scene

Festivalens tredje og siste dag var såvidt igang da det ble avgjort at det ikke var trygt nok å være på Slottsfjellplatået.

Festivalen opplyser på sine nettsider at det vil bli rokeringer i programmene på de ulike scenene.

– Vi jobber med å finne alternativer for de berørte artistene dersom vindforholdene ikke bedrer seg. Det er selvsagt trist dersom endringene medfører ulemper for folk, men det virker som om folk tross alt er tålmodige, opplyser Siri Narverud Moen.
 

 

 

Kommentarer til denne saken