Lise Davidsen kom på førsteplass i konkurransen, som i år ble arrangert i London Royal Opera House Covent Garden søndag.

Og ikke nok med det. Davidsen fikk i tillegg både publikumsprisen og Birgit Nilsson-prisen.

– Jeg er både glad, rørt og sinnsykt sliten. Jeg er helt overveldet, og tårene sitter løst fortsatt. Tror nesten jeg har grått i et døgn snart. Gledestårer, forsikrer Lise og ler.

Mandag ettermiddag sitter hun på Heathrow i London på vei hjem til leiligheten i København for å fordøye opplevelsen – og kanskje oppleve en ny hverdag som sopran.

Vant nesten 370.000 kroner

Økonomisk er hun nemlig sikret for en stund, siden det ut fra konkurransens nettside er det store premier Lise nå har vunnet.

  • Førsteplassen for kvinner gir 30.000 amerikanske dollar.
  • Birgit Nilsson-prisen gir 15.000 amerikanske dollar
  • Publikumsprisen gir vinneren en klokke fra Rolex.
  • Det betyr at hun har vunnet 45.000 dollar, noe som i følge valutakursen tirsdag gir hele 369.395 kroner.

– Ja, det er helt rått. Jeg kan nå tenke mindre på penger for en stund, og konsentrere meg på auditions og ta sangtimer for å utvikle meg videre. Å reise rundt på auditions koster penger. Dette blir en lettelse økonomisk, sier Lise.

Men hun innrømmer at kanskje klokka er noe av det artigste hun fikk i premie.

– Klokka er knallfin, og ganske feminin. Ikke av de store som vi gjerne ser i reklamene. Men jeg tror nesten ikke jeg våger å bruke den. Kanskje den heller blir stående til pynt, tror sopranen.

Åpner dører

Det var en tydelig overveldet Lise Davidsen som mottok førsteprisen, og det var ikke tvil om at publikum var enige i juryens beslutning.  Det kan du se i videoen fra konkurransen her.

Selveste Plácido Domingo sto for prisutdelingen i London, han beskrev alle deltakerne i konkurransen som en «tsunami» som overveldet både juryen og publikum med sin sang.

Nå venter trolig videre jobbing med Domingos team, for konkurransen beskriver Lise som unik.

– Vanligvis så er en konkurranse over når den er over. Denne er helt annerledes, for her glemmer man ikke deltakerne sine, sier Lise Davidsen.

Plácido Domingo har sagt at det ikke er over for deltakerne etter konkurransen, men at han og hans team gjerne jobber videre med flere talenter.

– Det aller beste med å vinne denne konkurransen er nok det at jeg nå får et navn i bransjen. Kanskje de som skal vurdere meg i fremtidige auditions vil nikke gjenkjennende til mitt navn, istedet for at jeg må jobbe hardt for å presentere meg, tror Lise Davidsen.

Viser fram talenter

Konkurransen Operalia ble opprettet i 1993 av den verdenskjente operasangeren med det for øyet å vise fra verdens fremste og mest lovende operatalenter. Målet er å hjelpe sangerne videre i sine profesjonelle karrierer.

– Jeg vil ikke bare finne de beste stemmene, men også oppdage de med nok personlighet, karakter og styrke til å tolke musikken, sier Domingo i sin omtale av konkurransen.

– Domingo går inn for denne konkurransen med hele sitt hjerte. Det er en jury som vurderer kandidatene og kommer frem til en vinner, men Domingo fulgte opp og jobbet med oss alle hele uken før konkurransen. Han jobber jo 24 timer i døgnet, og har et stort ønske om å fremme operatalentene, sier Lise.

LES OGSÅ: Lise om konkurransene: – Det er utrolig gøy 

Lise Davidsen har meldt seg på tre konkurranser i år i håp om å kanskje komme med i én. Hun ble plukket ut til alle tre.

Bor i København

I august deltar hun i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Oslo.

– Jeg kom med i alle tre konkurransene. Det er gøy og litt voldsomt, innrømmet hun i forrige uke.

Hun bor for tiden i København og lever av å være frilanser.

Lise Davidsen er født i og kommer fra Stokke i Vestfold. Hun har en Bachelorgrad fra Griegakademiet i Bergen og en mastergrad fra Royal Danish Academy of Music i København.

I 2015 gjorde hun sin debut ved Den Norske Opera & Ballett som Susanna i «Sancta Susanna» av P. Hindemith.

Her kan du høre Lise Davidsen: