Surrealistiske fortellinger

Montering: Nina Bang Larsen synes det er vanskelig å finne den rette plasseringen til de ulike kunstverkene sine. – Jeg bruker litt tid på det, ja, sier hun. 
Alle foto: Tom Erik Rønningen

Montering: Nina Bang Larsen synes det er vanskelig å finne den rette plasseringen til de ulike kunstverkene sine. – Jeg bruker litt tid på det, ja, sier hun. Alle foto: Tom Erik Rønningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Har du et åpent og lekent sinn, bør du ta turen til Vestfold Kunstsenter.

DEL

TØNSBERG: – Noen synes det jeg lager er morsomt, og andre synes det er ekkelt, forteller kunstner Nina Bang Larsen.
33-åringen fra Bergen har i flere måneder jobbet med utstillingen som er laget for Vestfold Kunstsenter.

– Kaotisk

– Arbeidsrommet mitt hjemme i Bergen er på kun 12 kvadratmeter. Det er kaotisk og trangt. Så det er deilig å komme hit. Få litt luft, sier hun og smiler.

Hva som foregår i 33-åringens hode når hun arbeider med sine ulike installasjoner, er ikke lett å gjette seg til. Det er i hvert falle en underlig verden hun inviterer oss inn i.

LES OGSÅ: Mehrens lange og tøffe kamp

Lekent

– Jeg leker med materialene. Jeg vil kommunisere noe som er vanskelig. Det er opp til hver og én hvordan man tolker og opplever det jeg lager, forteller hun.

Under vårt besøk driver hun og monterer utstillingen. En utstilling som skal stå fram til 14. juni. Hun er utdannet blant annet ved Kunsthøgskolen i Bergen, og har flere kollektiv- og separatutstillinger bak seg. Blant annet i Oslo og Stavanger.

Tittelen på utstillingen er «Alt du ikkje vil ha».

– Jeg liker titler som er åpne, sier hun.

Nå gleder hun seg til å invitere vestfoldinger på en reise i det ukjente.

Tekstiler og gjenstander

Vestfold Kunstsenter er stolte over å kunne presentere Nina Bang Larsen og hennes univers.

«Med hodet fullt av underlige tanker, omringet av oppsamlede tekstiler og gjenstander, blander Nina Bang Larsen det hele sammen til surrealistiske fortellinger hun ikke føler hun har særlig kontroll over», skriver de i en pressemelding, og fortsetter.

«Utstillingen er en stedsspesifikk installasjon laget for Vestfold Kunstsenter. Den består av flere skulpturer som er monterte på gulv, vegg og i tak. Til denne utstillingen har Nina Bang Larsen satt sammen en samling av nye verk som både kan sees på som enkeltverk, og som en stor installasjon.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags