Gå til sidens hovedinnhold

Vil du bli servert av Basil, Sybil og Manuel?

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne elleville gjengen fra den britiske komiserien «Fawlty Towers» er nemlig blant dem som legger turen innom Nøtterøy kulturhus i høst.

Selv om det her dessverre ikke er snakk om John Cleese og de øvrige skuespillerne fra originalserien, er det nok likevel all mulig grunn til å regne med at kvelden 29. november uansett kommer til å bli ellevill i kulturhuset.

– La oss si det sånn, de åtti det her vil være plass til, kommer bokstavelig talt å bli servert en kveld de aldri kommer til å glemme, lover kulturhussjef Einar Schistad.

Med publikum som ekte gjester

Det «Fawlty Towers – the dining experience» dreier seg om, er et to-timers show, hvor aktørene personifiserer rollefigurene fra denne serien. Ikke nok med det. Showet er interaktivt, det vil si at publikummerne selv faktisk vil bli servert en tre-retter av ensemblet, publikum vil være gjestene i Fawlty Towers-restauranten denne kvelden.

– Det kommer til å bli en skikkelig «Fawlty towers-middag», slik vi husker den fra serien, med en mansik Basil, dominerende Sybil og lettere språkforvirret Manuel. Showet har tidligere gått for fulle hus i blant annet Royal Albert Hall og Sydney Opera House, og kommer nå altså til Nøtterøy kulturhus.

 

Ellers tilkjennegir kulturhussjefen nok en gang sin egen sans for nysirkus og alternativt teater. Han trekker fram akrobatforestillingen «A simple space», nyteaterforestillingen «Fauna» og den mer fysiske forestillingen «MIS natten lang» som opplevelser publikum i så måte også bør kjenne sin besøkelsestid til.

– Noe for nesten alle

Til sammen er det, ifølge programoversikten, snakk om hele 56 forskjellige forestillinger i kulturhuset denne høsten.

Det blir konserter, det blir foredrag, det blir teater, det blir show og underholdning i nærmest alle mulige former.

 

– Det er vel sånn en gjengs høst hos har sett ut de siste par årene, mener Schistad.

– Det vil alltids være dem som aldri oppsøker oss uansett, så vi kan vel si at vi forsøker å lage et program hvor det skal være noe for «nesten» alle. Det blir en blanding av kjente og trygge navn vi vet alltid fyller salen og av ting og artister som for folk flest kanskje er mindre kjent, men som vi mener at publikum virkelig bør få øynene opp for. Felles for dem alle er imidlertid at de holder et mer enn solid nok nivå, fortsetter han.

Fra høstprogrammet i Nøtterøy kulturhus

20.9: «A simple space».

21.9: Erlend Ropstad med band.

25.9: Pulse of Floyd.

5.10: Lisa Ekdahl.

10.10: Bernhoft

13.10: «Den lille muldvarpen».

16.10: Kulturskolen.

1.11: Morten Abel.

5.11: Joshua French.

9.11: «Mot i brøstet».

23-25.11: Heges jazzballett.

29.11: «Fawlty towers - the dining experience».

8.12: Bugge Wesseltoft.

19.12: Julematiné.

 

Denne helgen vil høstprogrammet til Nøtterøy kulturhus for øvrig bli distribuert rundt til 45.000 forskjellige postkasser i distriktet. Programmet finnes også i sin helhet på kulturhusets hjemmeside.

PS: Og om noen skulle fremdeles skulle være i tvil; selv om kommunen nå heter «Færder» så er «Nøtterøy fremdeles navnet på kulturhuset».

– Det er solid innarbeidet merkenavn i både inn- og utland, så det forandrer vi ikke på, forsikrer Schistad helt til slutt.

Kommentarer til denne saken