– Det ville blitt virkelig ramaskrik om vi ikke kom med forestilling til jul

HAKKEBAKKESKOGEN: Fra venstre: markedsansvarlig Hanne Sjøblom, Frida Helmine de Ferry Nitter Kirsebom og  Othilie Greni Arnø  (som deler rollen som Brumlemann), Carina Lysmen Hoksrød og  Johanne Wilhelmine de Ferry Nitter Kirsebom (som deler rollen som Klatremus), Oscar Hotvedt Kjærra (Mikkel Rev) og    regissørerene Kai Joakim Edvardsen og Christer Kvalnes.

HAKKEBAKKESKOGEN: Fra venstre: markedsansvarlig Hanne Sjøblom, Frida Helmine de Ferry Nitter Kirsebom og Othilie Greni Arnø (som deler rollen som Brumlemann), Carina Lysmen Hoksrød og Johanne Wilhelmine de Ferry Nitter Kirsebom (som deler rollen som Klatremus), Oscar Hotvedt Kjærra (Mikkel Rev) og regissørerene Kai Joakim Edvardsen og Christer Kvalnes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aldri en jul uten at Tønsberg Amatørteater spiller den inn.

DEL

Denne førjulen er selvfølgelig i så måte, intet unntak. 12. desember går teppet opp for en forestilling amatørteateret ikke akkurat setter opp for første gang, «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» av Thorbjørn Egner.

– Sist vi satte opp dette stykket var i 2012. Og siden den gangen har det kommet en ny «generasjon» med unger, poengterer PR og markedsansvarlig Hanne Sjøblom fra Tønsberg Amatørteater.

LES OGSÅ: Engler og hekser inntar Slottsfjellet: – Det kommer til å synes over hele byen

– Morsomt og livlig stykke

Og skal en forestilling bli vellykket, må forberedelsene og øvingen starte i god tid. Nylig fikk skuespillerne utdelt manus for første gang.

Frida Helmine de Ferry Nitter Kirsebom og Othilie Greni Arnø som deler rollen som Brumlemann.  Carina Lysmen Hoksrød og  Johanne Wilhelmine de Ferry Nitter Kirsebom som deler rollen som Klatremus, mens  Oscar Hotvedt Kjærra som har fått rollen som Mikkel Rev.  

De gleder seg alle til nå å gå i gang med denne Egner-klassikeren.

– Dette er jo et stykke vi har vokst opp med. Alle kjenner jo til det. Det er et morsomt og livlig stykke hvor det skjer noe hele tiden. Og nettopp derfor skal det også bli moro å spille det, forteller de.

– Ville blitt ramaskrik

Regijobben er det Kai Joakim Edvardsen og Christer Kvalnes som skal dele mellom seg.

LES OGSÅ: Situasjonen var prekær, men så strømmet pengene inn

– Dette med en juleforestilling fra Tønsberg Amatørteater er en veldig god tradisjon. Det er grunn til å tro at det ville blitt virkelig ramaskrik om vi ikke kom med forestilling til jul. Teateret har jo gjort dette i 69 år nå, og det finnes absolutt ingen grunn til å slutte med det dette, forsikrer de to.

Premieren er altså 12. desember. De neste dagene deretter vil Tønsberg Amatørteater vise ytterligere sju forestillinger.

– Vi er veldig manustro, folk skal jo for all del kjenne stykket igjen. Men samtidige er vi litt kreative og tar noen egne grep, forsøker å «freshe» stykket opp litt, lover regissørene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags