Tar Gro Dahle-dikt til scenen

SØSTRE: Tuva Hennum og Miriam Kjølen har rollene som stykkets to søstre.

SØSTRE: Tuva Hennum og Miriam Kjølen har rollene som stykkets to søstre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva vil det si å ha, og å være en «søster»?

DEL

Det kan man kanskje få noen svar på om man oppsøker Papirhuset 6. september. Denne dagen blir det urpremiere på stykket «Søster», i regi av Simone Thiis og Sigrid Edvardsson.

Forestillingen baserer seg på dikt av Gro Dahle. Og på scenen vil man finne lite annet enn en gitar, et keyboard, tre mikrofoner og skuespillerne Miriam Kjølen og Tuva Hennum.

– En hyllest til søskenskapet

– Forestillingen, som også inneholder mye musikk, er en hyllest til søskenskapet og tar for seg forholdet mellom søstre, men ikke bare det. Vel så mye handler stykket i like stor grad mer generelt om mellommenneskelige forhold og relasjoner og alt disse bygger på, forteller Simone Thiis.

Forhold  som tas opp i stykket er blant annet menneskelig avhengighet, savn, rivalisering, ensomhet, kjærlighet og hat.

– Gro Dahle skriver så vakkert om disse tingene. Diktene hennes er så, ja, menneskelige. Allemengyldige. Huan var innom her etter at produksjonen kom i gang, og var så henrykt, forteller This.

– Hun skrev til og med tekst til oss i ettertid, legger Edvartsson til.

Om mot og ærlighet

I forestillingen går Dahle sine dikt gjennom sangene, dialogene og monologene som en rød tråd, og man følger karakterene «Jeg» og «Søster» som møtes, deler hverdagens gleder og sorger, og til slutt atskilles. Det handler om å ha mot og ærlighet nok til å stå for egne valg og synspunkter, og tørre å si ting som det er.

– Det blir altså musikk også. Miriam Kjølen har komponert egen musikk til stykket. I tillegg blir det en del coverlåter fra diverse kvinnelige artister. Alt fra Tina Turner til Rihanna og Spice Girls, opplyser Thiis videre.

Og om man skulle ønske å få stykket med seg, bør man kjenne sin besøkelsestid. Forestillingen den 6. september er enmlig den eneste som foreløpig er planlagt, bortsett fra en forestilling på Haugar i forbindelse med Den Kulturelle Skolesekken, en uke senere.

– Men vi regner med å reise rundt med stykket etter hvert, opplyser Simone Thiis.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags