Inviterer de minste ned på havets dyp

FOR DE MINSTE: «På havets bunn» er en både sanselig og visuell forestilling.

FOR DE MINSTE: «På havets bunn» er en både sanselig og visuell forestilling. Foto:

Bli med Det stille teateret på en vakker, ordløs oppdagelsesreise ned i havdypet.

DEL

Lørdag formiddag fremfører teatergruppen Det stille teater sin forestilling «På havets bunn» på Papirhuset teater. Det er lagt ut ekstrabilletter til lørdagens forestilling. Målgruppen for forestillingen er ikke den gjengse teatergjenger, men unger i alderen 0–5 år.

Magisk møte

Bak Det stille teater står Thea Skallevold, regissør, produsent og utøver. Hun er utdannet ved Teaterhøgskolen i Stockholm, og har i flere år turnert med egenproduserte forestillinger i Den kulturelle skolesekken.

– Denne forestillingen hører sjangermessig til innen figurteater, dukketeater, der figurene og de visuelle bildene og tablåene spiller hovedrollen. I tillegg består forestillingen av koreografi, musikk og innslag av skyggespill. Selv om jeg ikke sier noe, er det likevel viktig at jeg som utøver har god tilstedeværelse og kontakt med publikum når vi spiller for de aller minste. Det er der magien kan oppstå, i møtet mellom scene og sal, mener Skallevold.

Inspirert av Hagerup

«På havets bunn» er inspirert av Inger Hagerups dikt «På havets bunn står skutene».

– Det er mer en sanselig, visuell opplevelse enn en klassisk fortelling, der vi møter ulike dyr som finnes i havdypet. Vi beskriver gjerne forestillingen slik: «Bli med på en vakker, ordløs oppdagelsesreise ned i havdypet. Glitrende fiskestimer stryker forbi, mens maneten duver sakte med bølgene. En sjenert eremittkreps våger seg fram fra sitt skjulested, og kamskjellet vokter sin hemmelighet.»

Det visuelle designet til forestillingen er det Håvard Steensen, den andre halvdelen av Det stille teater som har stått for. Han har også laget figurene, mens Torill Skallevold har sydd kostyme og stått for scenografisk sømarbeid.   

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags