Tunnelen blir konsertarena

Seniorrådgiver i Statens vegvesen Reidar Jørgensen og direktør i Vestfoldfestspillene Svein Eriksen tror Slottsfjelltunnelen blir en flott konsertarena, og mener at den vil kunne romme over 500 mennesker.

Seniorrådgiver i Statens vegvesen Reidar Jørgensen og direktør i Vestfoldfestspillene Svein Eriksen tror Slottsfjelltunnelen blir en flott konsertarena, og mener at den vil kunne romme over 500 mennesker. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Vestfoldfestspillene går bokstavelig talt nye veier, og skal skape om Slottsfjelltunnelen fra trafikkert passasje til konserthus.

DEL

I 1897 ga den amerikanske forfatteren Charles Leland ut «Aradia» – fortellinger om hemmelig heksekunst og trylleformler som han skal ha mottatt fra en mystisk italiensk kvinne som bedrev både hvit og svart magi.

Disse er nå omskapt til musikk, laget av den anerkjente Tønsberg-komponisten Martin Romberg. Verkene skal fremføres av Oslo-koret Grex Vocalis under Vestfoldfestspillene 28. juni.  Musikk fra blant annet Verdis opera «Macbeth» skal også iblandes gryta.

LES OGSÅ: Derfor ble tunnelen stengt

– La hodene i bløtt

Den 235 meter lange passasjen skal fylles med mystikk og trolsk musikk i en hel time.

– Vi la hodene i bløtt for å finne de optimale kulissene for en denne konserten. Som de fleste kanskje vet, liker vi å arrangere konserter på lite egnede steder, humrer festspilldirektør Svein Eriksen.

 Fra før er blant annet Kjærrafossen i Lardal, Stålakerbruddet i Tjølling og folks private hjem rundt forbi i Vestfold blitt benyttet som konsertarenaer under festspillene.

LES OGSÅ:

– Fantastisk kulisse

Da avdelingsdirektør ved Slottsfjellsmuseet Lena Fahre foreslo veitunnelen som arena, tente festspilledelsen med ett på ideen.

– Dette blir en fantastisk kulisse og alt ligger til rette for å lage en stemningsfylt Heksemesse for hele familien, ikke minst med tanke på den spesielle akustikken, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Hvor er festspillpublikummet?

Inspiserte «konserthuset»

Torsdag kveld var arrangørene på befaring sammen med delegasjoner fra veivesen og kommune.

– Vår første reaksjon på henvendelsen var at dette skulle vi få til. Tunnelen vil bli stengt i cirka seks timer denne kvelden, og det anser vi som uproblematisk, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Reidar Jørgensen.

LES OGSÅ: Eksosrock sto ikke til forventningene

Inspirert arrangementssjef

Under torsdagens befaring fikk arrangementssjef Wilfred Vuilaume blod på tann da han sto midt i tunnelen og visualiserte.

– Det er større her enn jeg hadde inntrykk av. Jeg tror dette blir både rart og morsomt. Med rett belysning og scenografi blir dette veldig bra. jeg ser for meg gardiner foran inngangen, for å gjøre dert hele litt hemmelig, og barn som kler seg ut som hekser. Vi skal også få rullet inn et flygel, som i seg selv er ganske spesielt i en tunnel, sier han begeistret.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags