TØNSBERG: Mange ulike artister, kor og musikkorps blir å se på Oseberg-scenen førstkommende søndag. En av artistene som har sagt ja til å stille opp, er sanger Lars Hansen fra Tjøme. Han gjorde det skarpt i «Norske Talenter» på TV2 i fjor høst.

– Dette blir kjempeartig, sier 42-åringen som var finalist i den populære TV-konkurransen.

Pengene som kommer inn, skal gå til Røde Kors Tønsberg og deres innsats for å hjelpe flyktninger.

– Behovet er stort og saken er viktig, mener Hansen, som ser på det som et privilegium å bli spurt om opptre.

 

100-årsjubilant

Tønsberg Røde Kors feirer 100-årsjubileum i 2016. Leder Per Annar Holm mener nyttårskonserten er en fin opptakt til jubileet.

– Jeg gleder meg veldig, og oppfordrer flest mulig til å komme. Pengene går til flyktninghjelp lokalt i Tønsberg-distriktet, forteller han.

Det er et tettpakket program som serveres under ledelse av konferansier Helge Hammelow-Berg.

Publikum får oppleve blant annet buktaler Erik Mogeno, Tønsberg Amatørteater, Tønsberg musikkorps av 1919 og Kor X og plystremannen Tormod Borgen Rogne. Ordfører Petter Berg skal holde nyttårstale.

 

Har blitt syk

Anita Hegerland skulle også ha stått på scenen, men har meldt avbud, opplyser Steinar Høiback som produserer konserten.

– Dessverre har hun blitt syk. Men Eldfrid Jacoby stepper inn og synger duett med Lars Hansen, sier han.

Høiback setter stor pris på at alle som er involvert, fra hotellledelse, lyd/lys-teknikere til artister og scenearbeidere, stiller opp for Tønsberg Røde Kors og deres arbeid.

– Overskriften vår er flyktning i dag, nabo i morgen. Så kan folk tenke litt over den, sier han og legger til:

– Målet er at det kommer 600 publikummere. Vi håper vi klarer å samle inn rundt 70.000 kroner.

LES OGSÅ: God stemning for god sak

Wienervals

Konserten byr også på musikk fra den klassiske Nyttårskonserten fra Wien.

– Det blir både «Champagne-galoppen» og wienervals i tillegg til mye annet. Ved å komme på konserten kan man oppleve flott musikk og underholdning, samtidig som man støtter en viktig sak, forklarer Steinar Høiback.

 

Juletrefest

Før nyttårskonserten, søndag formiddag, inviterer Tønsberg Røde Kors og noen utvalgte artister til gratis juletrefest for barn fra 3 til 12 år på Oseberg.

Her kan man oppleve buktaler Erik Mogeno og tryllekunstner MagiCurty. Det blir også utdrag fra «Reisen til julestjernen» med Tønsberg Amatørteater og juleforestilling med Kattas Figurteaterensemble. Nisseorkester med Tønsberg musikkorps av 1919 bidrar også, og det loves godteposer til barna og gang rundt juletreet.