Cecilia og Vibeke kunne slippe jubelen løs – danket ut over 100 konkurrenter

FORNØYDE: Styremedlem Cecilia Gustavsen (til venstre) og filmklubbleder Vibeke Lia mottok prisen på vegne av Tønsberg Filmklubb.

FORNØYDE: Styremedlem Cecilia Gustavsen (til venstre) og filmklubbleder Vibeke Lia mottok prisen på vegne av Tønsberg Filmklubb. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Store lerret på veggen der, hvilken filmklubb er best i landet her?

DEL

Som man spør får man svar. Det er nemlig Tønsberg Filmklubb. I alle fall etter Norsk Filmklubbforbunds mening. Tønsberg Filmklubb ble på filmklubbforbundets årsmøte i Bergen i helgen, hedret av sine egne. Tittelen «Årets filmklubb 2018» kan de lokale filmentusiastene nå smykke seg med.

Det var hele 104 ulike, lokale filmklubber som denne gangen ble vurdert.

– Dette er stor heder og ære. Et virkelig klapp på skulderen. Det er veldig hyggelig å bli anerkjent for det arbeidet vi legger ned, sier et meget godt fornøyd styremedlem i Tønsberg Filmklubb, Cecilia Gustavsen.

Markerer med overraskelse

Suksessoppskriften har mange forskjellige bestanddeler. Bredde i styret fører til bredde i programmet. Noe publikum setter pris på. I dag har klubben om lag 150 medlemmer i semestret.

– Vi har et fast økende medlemstall, trofaste medlemmer som vet å sette pris på god film. Videre må vi få skryte av det svært gode samarbeidet vi har med Kilden kino, de legger godt til rette for oss og er rause og hjelpsomme. All ære til dem, mener hun.

LES OGSÅ: Dødsangst og eleganse i filmklubben

Hun var selv til stede på årsmøtet i Bergen og mottok prisen sammen med filmklubbleder Vibeke Lia. Det var i 2013 at Gustavsen, Lia og et lite knippe andre lokale filmentusiaster bestemte seg for at det var på tide at Tønsberg igjen fikk sin egen filmklubb.

– Vi feirer fem år til høsten og det vil markeres. Førstkommende tirsdag er det visning av Pasolinis «Matteusevangeliet» og publikum kan i den forbindelse vente seg en overraskelse for å feire at vi er årets filmklubb, fortsetter hun.

– Rukket å markere seg

Fra juryens begrunnelse heter det blant annet at Tønsberg Filmklubb «har klart å skape den gode filmklubbfølelsen gjennom et variert filmprogram, et engasjert og aktivt styre, og faste innslag som felles karaktergiving til filmene og lotteri om gratis inngang på neste visning.»

– Årets filmklubb er en relativt ny filmklubb, som allerede har rukket å markere seg som en svært aktiv aktør både innad i filmklubbmiljøet så vel som i sitt lokale kulturliv. Til tross for at klubben ikke har eksistert i veldig mange år, har de også blitt vurdert som runner-up til denne prisen flere ganger, poengteres det også i juryens begrunnelse.

Styret har i noen år nå bestått av Gunn Lise Haugstøl, Karl Forsberg og Frode Bentsrud, i tillegg til Gustavsen og Lia.

LES OGSÅ: Popkorn på kino er dobbelt så dyr som en god biff

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags