Fylkeskommunen skal dele ut 520.000 kroner i stipender: – Håper talentene hiver seg rundt

Nå kan idrettsutøvere og kunstnere søke om stipend hos fylkeskommunen.

DEL

Allerede 15. mars er søknadsfristen for å søke om stipend, både for kunstnerne og toppidrettsutøverne i Vestfold og Telemark.

– Med disse stipendene ønsker vi å bidra til talentutvikling. Vi ønsker å bidra til å bygge Vestfold og Telemark som et idrettsfylke hvor utøvere opplever gode rammer for satsing, og til at profesjonelle kunstnere i fylket vårt skal ha mulighet til videreutvikling og kompetanseheving, sier Maja Fosse Five, leder i hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

Toppidrettsstipendet er hovedsakelig rettet mot unge utøvere i alderen 16-23 år. Aktuelle kandidater må være fra Vestfold og Telemark, og ha et høyt internasjonalt nivå. For kunstnerstipendet må de aktuelle kandidatene være profesjonelle utøvere som har sitt virke i fylket.

Økt satsing

Den årlige rammen for toppidrettsstipendet er satt av fylkeskommunen på 320.000 kroner. Summen fordeles på inntil 8 stipend. Sammenlignet med hva de to fylkene har hatt tidligere, er det en økning på 45.000 kroner. Rammen for kunstnerstipendet derimot, er på 250.000 kroner, og fordeles på 5 stipender.

– Jeg håper mange av våre talenter rundt omkring i hele fylket nå hiver seg rundt og søker, selv om søknadsfristen i år kommer litt brått på. alle søknader vil bli nøye vurdert av pris- og stipendkomiteen, forsikrer Fosse Five.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags