– Kast loss, kast loss, di gamle merr, lyder det friskt fra den svært så frittalende papegøyen i buret på pensjonatet til søstrene Wilhelmina og Theodora Gyldenhjerte.

Frekke fjærkre

Fjærkre som er litt for frekk i replikken er bare noe av det som får publikum til å humre i løpet av denne forestillingen.

Handlingen er lagt til Villa Solglimt en gang på 50-tallet. Anja Bomans manuskript innbyr til mye crazykomikk, noe dramaelevene på kulturskolen og deres lærer/instruktør Kristine Hesjadalen har grepet fatt i.

– Manuset er uten sceneanvisninger, så ungdommene har vært med og jobbe fram situasjoner og karakterer selv, forteller Hesjadalen.

(TB+) BILDESERIE: Se bilder fra forestillingen her

Skumle planer

De to søstrene Gyldenhjerte er i pengeknipe, og har altså svært så skumle planer for gjestene som snart skal ankomme pensjonatet i tur og orden.

Planene for «hvem vi skal kverke først» går likevel ikke alltid etter oppskriften for søstrene Wilhelmina (Aurora Imset Thorsen) og Theodora (Taran Andrea Sørvoll).

Når de skal forsøke å friste sine gjester til å innta forgiftet drikke i ulike varianter, er det duket for forviklinger. Situasjonen blir ikke bedre av at Sheriff Nagel (Oskar Sandven Lundevold) kommer på banen og vifter med pistolen «you’re under arrest motherfucker».

LES OGSÅ: Fullspekket humorkveld

Begeistret publikum

Premierepublikummet er svært så fornøyd med forestillingen – både skuespillerprestasjoner og scenen på Støperiet, som kulturskolen for øvrig tok i bruk for første gang denne helgen.

– Dette var flott. Jeg synes skuespillerne hadde en fantastisk evne til å få fram både komikken og dramatikken i historien, syntes Staale Sondresen.

Også Susanne Thon var en av dem som lot seg begeistre.

– Kjempebra. En spennende tolkning. Jeg synes alle var flinke, syntes Thon.