Teigen-statuen avduket

Jahn Teigen var selv til stede under avdukingen.

Jahn Teigen var selv til stede under avdukingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Så var øyeblikket endelig kommet.

DEL

Torsdag like før klokka 13.30 ble skulpturen avduket. Tre år etter at Frank Rune Gustavsen fikk ideen til en Teigen-statue etter premieren på sommershowet på Oseberg kulturhus i 2009, var øyeblikket kommet.

Tre års arbeid sammen med makker Marianne Larsen og billedhugger Nina Nesje ble sluttført da Teigens datter, Sara Skorgan Teigen foretok avdukingen foran et stort antall mennesker ved Brygga i Tønsberg.

DISKUTÉR: Hva syntes du om statuen?

Tom for ord

Jahn Teigen var selv til stede under avdukingen.

– Jaja, det var ikke store karen, sa han humørfylt da han tok statuen nærmere i øyesyn.

Han la ikke skjul på at dette er stort for ham.

– Jeg blir helt tom for ord, sa han tydelig rørt.

– Der kan jo tenke selv hva du selv ville ha sagt hvis du sto ved siden av en statue av deg selv, sa han til de mange menneskene som hadde møtt opp.

Statuen er laget i larvikitt, av sorten Blue Pearl for å være nøyaktig. Jahn Teigen er portrettert sittende ved et lite cafébord og skue utover Brygga med «Saga Oseberg» som nærmeste nabo.

LES OGSÅ: Teigen-statue til Lindahlplan

Sommerfugler i magen

Det var stor spenning knyttet til avdukingen.

– Nå har jeg hatt sommerfugler i magen i over ei uke, og det har blitt noen søvnløse netter, fortalte Gustavsen til tb.no dagen før dagen.

Han var spent på om alt kommer til å gå som planlagt med ordfører, gjester og selvsagt Teigen selv til stede. Og han var spent på hvordan folk i Tønsberg tar imot skulpturen.

LES OGSÅ: Snart klart for Teigen på sokkel

Konsert i kveld

– Dette er jo en gave til Jahn fra fansen, med god hjelp fra Tønsberg kommune, Sparebank 1, Arthur Buchardt, Tønsbergmessen og Jac. O. Lyngaas og Hustrus Stiftelse. Vi er veldig takknemlige for at Jahns datter Sara vil avduke den. Og så gleder vi oss veldig til konsert med Jahn på Brygga på kvelden, sier Gustavsen.

LES OGSÅ: Jahn Teigen til Rockheims æreshall

På konserten, som er lovet å bli en slagerparade av Teigens låter, skal han også urframføre den nyskrevne sangen «Brygga i Tønsberg».

Saken blir oppdatert!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags