Ifølge ungdommene på Get Focused 2011 er dette årets viktigste begivenhet. Slagordet er enhet, tilbedelse og rettferdighet.

Med disse stikkordene i bakhodet går nesten 1.500 ungdommer i gang med det som regnes for å være årets viktigste begivenhet; en helg full av seminarer, kurs og konserter.

Relevant

Programansvarlig Hanne Kristin Mythe bruker ett ord for å beskrive hva hun har lagt vekt på under planleggingen:

– Livsnært. Det skal være relevant for ungdommene i 2011, sier hun. Og med det sikter hun til absolutt all ungdom.

– Vi inviterer både kristne og ikke-kristne, med et mål om å være ekte og inspirerende. Dette er en stor festival, og det er kjempe viktig for oss at alle føler seg velkomne her, sier hun.

Fra fredag til søndag samles nesten 1.500 ungdommer i Slagenhallen. Mythe forteller at det ikke bare er vestfoldinger og nordmenn som deltar.

– Vi har besøkende fra Italia, Latvia, USA, England, Finland og Sverige. Dette er jo en festival for alle, forteller hun.

Den 20 år gamle amerikaneren Adam Robert Benjamen Wiles var på misjonstur i Tønsberg i mars, og han så seg nødt til å komme tilbake så tidlig som i september. Han anser Get Focused for å være et av høstens høydepunkter.

– Jeg har veldig store forventningen til denne helgen. Målet mitt er å være behjelpelig for alle og knytte bånd med andre unge, forteller han.

HVA SKAL DU I HELGEN? Sjekk kulturkalenderen

Inspirasjonshelg

Nøtterøy-jentene Adele Solheim Sandvik og Andrea Chanell Gustavsen sier seg enige i Wiles’ mål for helgen.

– Vi skal bli oppmuntret og fylt med glede, sier Sandvik. Gustavsen forteller at hun håper at festivaldeltakerne kan vi bli kjent med Jesus.

– Get Focused skal være en inspirasjonshelg, mener Gustavsen. Jentene på 17 år har nettopp vært på et foredrag med Laget og Ny Generasjon, om hvordan man takler hverdagen som kristen på skolen.

– Ungdommene skal bli utrustet til å stå for troen sin på skolen, sier Mythe. Dette seminaret er bare en av mange, som alle har det samme målet:

– Enhet, det er det viktigste, forteller hun.