Før sto Bjørn Daniel på do og brakk seg to minutter før han skulle på scenen

PÅ DEN RØDE LØPEREN: Fredag kveld inviterer Bjørn Daniel Tørum på egne vittigheter i Oseberg kulturhus.

PÅ DEN RØDE LØPEREN: Fredag kveld inviterer Bjørn Daniel Tørum på egne vittigheter i Oseberg kulturhus. Foto:

Bjørn Daniel Tørum vender tilbake til sine egne fredag kveld. Men vil de fortsatt le av ham?

DEL

For fredag kveld er Tønsberggutten Tørum tilbake i hjembyen. «For one night only» skal hjemmepublikummet underholdes. Showet har like godt fått tittelen «Profet i egen by».

Men kommer han til å bli nettopp det? Det gjenstår enda å se.

– Umulig å forklare

– Når jeg opptrer i Oslo, Bergen, Trondheim eller andre steder i landet, er jeg for publikum stort sett bare «en komiker på en scene». Mens her kan salen være full av venner, kolleger, familie, ekser. Jeg er en omgjengelig fyr, så jeg kjenner jo en god del folk i Tønsberg kan du si. Så jo, det er alltid litt ekstra spennende å gå på scenen i hjembyen, medgir han.

Det ligger naturlig nok i en komikers «stillingsinstruks» å få folk til å le. Og forhåpentligvis er dette også en riktig så festlig jobb. Også for Bjørn Daniel Tørums del.

– Det kan være det. Jo da. Stort sett er det moro å holde på med dette. Det er ikke til å nekte for kicket man føler når man står der på scenen og folk faktisk ler av det man sier. Den følelsen er det så å si umulig å forklare for den som ikke har opplevd den selv. Det er rett og som om man flyter av gårde i et eget rom, fortsetter han.

LES OGSÅ: Lise Davidsen fikk kritikerpris

– En veldig individuell greie

Han innrømmer at han av og til lar seg overraske over hva folk faktisk ler av.

– Når man har holdt på såpass lenge i denne bransjen som jeg har, så har man lært seg en del knep. Men likevel hender det at man lar seg overraske over responsen de ulike vitsene får. Humor er jo en veldig individuell greie. Vi har alle våre forskjellige preferanser som vi trigges av lattermessig.

Av og til kan det også være utfordrende å få med alt man har lyst til å ha med, i et show.

– En ting er om man selv synes en vits er morsom, mens ingen andre synes det. Slike er det ikke spesielt vanskelig å legge vekk. Men det som er ille, er når alle i teamet er skjønt enige om at en vits er kjempegod, men at den bare ikke passer inn akkurat her. Uff, den er lei. Du vil så gjerne, du lirker og lemper for å få den med. Men det går bare ikke. Da er det bare å kapitulere.

LES OGSÅ: HELT PÅ EKTE: Pernille (25) er ute med debutalbumet

– Brekker meg ikke lenger

I tretten år har Bjørn Daniel Tørum fortalt vitser for et publikum. Fremdeles kjenner han på spenningen i det sceneteppet går opp.

– Ja, jeg kjenner fortsatt på dette. Dette handler jo også om adrenalinet som er helt nødvendig for framdriften i showet. Men det er ikke lenger slik at jeg står og brekker meg på toalettet to minutter før jeg skal innpå, for å si det sånn.

Han understreker at varene alltid må leveres. Uansett.

LES OGSÅ: Michael fra Tønsberg har dannet nytt band og er aktuell med ny singel

– Du må evne å holde på publikums oppmerksomhet hele veien. Kontinuerlig fra første til siste sekund. Glipper du og mister denne oppmerksomheten, kan den i verste fall være borte for resten av forestillingen. Sjangeren er nådeløs sånn. Du er ikke annet enn det du presterer å levere. Kort og godt.

Lover kanonkveld

Grunnen til at det bare blir ett show denne gangen, er at man har valgt å kjøre ett show i et veldig stort lokale, Oseberg kulturhus, i stedet for flere show i et mindre lokale. Tørum er spent på hvor mange som vil komme til å bekle benkeradene her.

– Billettsalget er foreløpig et godt stykke fra der vi ønsker å være. Men det er blitt solgt en del billetter. Og for dem som kommer hit, kan jeg garantere en kanonkveld, lover stand up-artist Bjørn Daniel Tørum.

LES OGSÅ: – Dette er rett og slett aldersdiskriminering

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags