Gå til sidens hovedinnhold

Neste år kan det bli svartmetall på vikingfestivalen

Artikkelen er over 5 år gammel

Han er sliten, vikinghøvding Ole Harald Flåten der han sitter og puster ut etter årets Vikingfestival. Men han gleder seg allerede til neste års festival.

TØNSBERG: – Forandringen vi gjorde fra den første festivalen i fjor, har vært vellykket. Barna har strømmet til  det vi kalte Lekeodden, sier prosjektlederen for Vikingfestivalen.

Årets utgave har vært godt besøkt, festivalledelsen har fått mange, gode tilbakemeldinger fra publikum.

– Siden vi ikke har billetter til noen av arrangementene våre, kan jeg ikke si hvor mange som har besøkt oss i år. Men følelsen er at det har kommet flere enn i fjor. Vi har fått mange godord, både fra publikum og deltakere. Været har vært på vår side og det med været har jo blitt en tradisjon, smiler Flåten.

 

Årets festival hadde fokus på gammelt håndverk, som treskjæring, smeding og båtbygging. Fire båter har gått i trafikk med barn og voksne over Byfjorden til Lekeodden, som den reneste Kaldnesferje. Det har vært flere salgsboder enn tidligere, med tilreisende «handelsmenn» fra Frankrike, Tyskland, Sverige, Finland og Danmark. Den gamle tradisjonsrike brytearten glima var svært populær, og det arbeides med å etablere en glima-klubb i Tønsberg.

 

– Kokken Jesper Bergsholdt fra Danmark har blitt så glad i Tønsberg, at han truer med å flytte hit. Mattradisjoner i vikingtid har virkelig slått an hos publikum, så det blir det sikkert mer av, sier Flåten.

SE FLERE BILDER HER:

Bildeserie

Glimt fra Vikingfestivalen

 

Metalrock

En nyhet til neste år kan være et samarbeid med Midgardsblot.

– Vi har startet diskusjonen om å bruke Foynhagen til metalkonserter, la lokale band få prøve seg, og kanskje ha et kjent band i tillegg. Men her er vi i startfasen, så det får vi komme tilbake til, sier Flåten.

Rundt 50 frivillige fra Oseberg båtlag, Tønsberg middelalderfestival og fra de forskjellige vikinglagene i fylket har vært svært viktige medarbeidere for å få en så stor festival til å fungere godt.

– Det er all mulig grunn til å takke alle de frivillige, men også publikum som kommer. Det er dem vi lager festival for, og jeg håper vi de dagene vi har holdt til her, har spredd kunnskap om vikingtiden, sier prosjektleder Ole Harald Flåten.

Kommentarer til denne saken