Flere aktører i kulturlivet må avlyse konserter og arrangementer, og artister avlyser turneer. De mener regjeringen er naive når de kutter koronastøtten.

Kulturrådet opplyser at ingen arrangementer etter 13. februar vil motta støtte fra stimuleringsordningen ettersom offentlige smitteverntiltak ikke lenger vil legge begrensninger på kulturarrangementer, skriver Bergens Tidende.

Men kulturaktørene mener det er naivt av regjeringen å regne med at folk vil strømme til arrangementer umiddelbart etter at koronatiltakene er opphevet.

– Dersom kulturdepartementet tror at man selger billetter på normalt vis umiddelbart etter at regjeringen har åpnet opp og fjernet restriksjonene, er det i beste fall å tro på julenissen, sier Frank Nes i Bergen Live.

I Bergen vil flere titall konserter avlyses de neste seks ukene, og flere aktører frykter konkurs.

– Billettsalget står bom fast, også etter gjenåpningen, sier daglig leder Ruben Nesse i arrangørselskapet Brilliance Live.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) opplyser til avisen at arrangører og underleverandører kan søke kompensasjon for avlyste og nedskalerte kulturarrangementer ut februar, selv om det ikke lenger er smitteverntiltak i samfunnet.

LES OGSÅ: Økonomisk jubelår for kommunen: – Svært gode nyheter for innbyggerne

LES OGSÅ: Går det galt her, må den skjulte middelalderskatten graves opp

LES OGSÅ: Ny vei på Slottsfjellet: – Noen synes det er rart at man kan gjøre slikt på fredet område