Av abonnentveksten er snaut 2.500 organisk vekst, resten fulgte for en stor del med på lasset fra det nordnorske energiselskapet. Det var i juni i år at Fjordkraft inngikk avtale om å overta samtlige aksjer i Vesterålskraft Strøm AS for 27,3 millioner kroner, mot at Vesterålskraft-konsernet ble deleier i morselskapet Fjordkraft Holding ASA.

I alt hadde Fjordkraft-konsernet nær 620.000 strømleveranser til forretnings- og forbrukermarkedet ved utgangen av tredje kvartal i år I tillegg kommer 32.000 leveranser via Extended Alliance, dvs. Fjordkraft med samarbeidspartnere. Totalt hadde konsernet 651.488 strømleveranser, 21.679 flere enn ved utgangen av tredje kvartal 2018.

LES OGSÅ: Sissel har «minus 480 kroner» på strømregninga: – Jeg tenkte at nå skulle de pinadø få smake sin egen medisin

Vokser på mobil

Også i mobilmarkedet vokser Fjordkraft. Antallet mobilabonnenter økte med drøyt 11.000 i tredje kvartal i år, og kom opp i 92.271 totalt, heter det i en melding over Oslo Børs.

Fjordkraft oppsto i 2001 som følge av sammenslåing av Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap og strømsalgvirksomheten i Skagerak Energi. Sistnevnte selskap var en fusjon mellom Skiensfjordens Kommunale Kraftselskap og Vestfold Kraft. Fjordkraft har dermed noen av røttene sine i de gamle kommunale og regionale e-verkene i Vestfold og en sterk stilling i kraftmarkedet lokalt.