I 2009 presenterte museet utstillingen «Exit Vestfold». Nå er oppfølgeren «Transit Vestfold» klar.

Del på Facebook

Som tittelen sier, handler dette om en rekke kunstnere som har det felles at de alle er tilknyttet fylket vårt på en eller annen måte.

LES OGSÅ: Haugar vokste mest

– Veldig dynamisk

Museumsdirektør Jan Åke Pettersson sparer i kjent stil ikke på kruttet når han blir bedt om å kommentere «Transit Vestfold».

– Dette er noe av det aller mest dynamiske vi noensinne har vist her, mener Pettersson.

SE VIDEO AV UTSTILLINGEN :Saken fortsetter under videoen.
Torsdag var de elleve lokale kunstnerne som denne gangen stiller ut, godt i gang med å montere opp sine respektive arbeider. De elleve som stiller ut denne gangen er André Therani, Espen Henningsen, Peder K. Bugge, Anne Trægde, Lars Trægde, Hanne Riverud Nansen, Anna Særnblom, Bezhad Farazollahi, Bjørn Erik Haugen, Rune Andreassen og Christian Bould.

Identitet og tilhørighet

– Dette handler absolutt om både identitet og tilhørighet. Et veldig vesentlig poeng med utstillingen har vært å vise fram den voldsomme bredden disse Vestfold-kunstnerne representerer. Her finner man alt fra det strengt minimalistiske til det bredt konseptuelle, forteller Tone Lyngstad Nyaas.

Sammen med Ida Sannes Hansen har hun vært kurator for utstillingen.

En av dem som stiller ut er André Therani fra Tønsberg.

– Jeg liker veldig godt å arbeide med ulike referanser fra populærkulturen, fra film og musikk, forteller han.

Fra Devo til «Tabula Rasa»

Blant annet stiller han ut et bilde som er en oppblåst og bearbeidet utgave av et såkalt «mug shot» som det amerikanske politiet en gang tok av skuespilleren Nick Nolte.

Et annet av hans arbeider viser en modell av den hatten popgruppen Devo en gang ble kjent for. Theranis versjon er imidlertid ikke av stoff, men av bronse.

Hanne Rivrud Nansen, også hun fra Tønsberg, har jobbet sammen med komponisten Julian Skar i den audiovisuelle installasjonen «Tabula Rasa».

– Dette baserer seg på tanken om at vi mennesker er født uten mentalt innhold, at det bare er tanker og erfaringer som gjør oss til de menneskene vi er, forteller hun.