«Hvordan står det til med engasjementet rundt 8. mars»? Kommer noen til å møte opp under parolene og toge i vei for en god sak? Er kvinnesak et tema rundt middagsbordene? I sosiale medier? Hvor likestilte er vi her i Norge, og hvor mye solidaritet kjenner vi på når vi ser det store bildet?

Etter mange år som journalist og redaktør i lokalavis, har jeg lært at det finnes et perfekt sted å finne svar på det meste jeg lurer på: Hos leserne.

Derfor har vi har spurt dere lesere. Og gudbedre - som vi har fått svar! Nesten 80 kronikker, store og små, er sendt inn til redaksjonen da vi utlyste avisens aller første kronikk-konkurranse. Det har vært en ære og glede å lese alt. Det har vært rørende, provoserende, opplysende, tankevekkende og gøy!

Illustrasjonen på førstesiden av laget av Marianne Karlsen

I bunken av tekster, finner vi alle slags skribenter. Flere jurister, minst én økonom, en husmor, mange småbarnsmødre, lærere, barnehagelærere, meglere og folk med mange andre erfaringer og kompetansefelt. Jeg synes det er ekstra morsomt at juryen landet på at den aller beste kronikken er skrevet at to jenter på Nøtterøy videregående. Juryen har bestått av tre medlemmer: Journaliststudent Julia Doksæter Horn, sosiolog og forfatter Jan Mehlum og meg selv.

«Trenger vi Insta-feministene», spør Nataly Johansen Jogi og Ada Louise Andreassen.

«Ærlig talt, trenger vi virkelig enda en toppblogger som flasher niplene på Instagram? Trenger vi enda en Insta-feminist? Nei, det vi trenger er en som faktisk kjemper for kvinners rettigheter og som er villig til å utgjøre en forskjell», skriver jentene. For å lese hele kronikken, sveip til venstre.

Andre kronikker som kom høyt på juryens liste var teksten Nina Borge skrev etter å ha sett tegnefilmen «Det var en gang et menneske», med barna sine. Karoline Aarvolds tekst «Kvinner som hater kvinner» fikk også gode skussmål, i tillegg til Kristine Henningsens dypt personlige tekst om venninnen som lurer veldig på hvorfor Kristine ikke vil bli lege når hun kan det.

Det er skummelt å trekke fram noen - for det er virkelig veldig mange gode tekster. Her kan du lese alle som kom gjennom nåløyet.

Dette er vi veldig stolte av, vi håper du tar det vel imot.

Illustrasjonen på førstesiden av laget av Marianne Karlsen