Gå til sidens hovedinnhold

Kvinners liv, ikke livmor!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er så glad for at vi har et godt helsevesen

Vi er så forbanna for at det er mer prestisje i å behandle mannesykdommer (finnes de?) enn kvinnesykdommer. Kvinners sykdommer henger sammen med levd liv. Helsevesenets tilbud vil dele oss opp i kroppsdeler og behandlingspakker. “Kvinnesykdommer” er som oftes sammensatte. Det funker ikke å dele opp lidelsene våre i små bokser som er lette å reparere.

Vi er glad for at vi har gode permisjonsordninger og en god abortlov

Vi er så forbanna for at vi ikke kan få fosterdiagnostikk, og NIPT-blodprøve. Det handler ikke om å sortere, det handler om at vi kvinner skal kunne bære fram et barn og planlegge to+ liv. Vi er så forbanna på at en lov vi kvinner har måttet kjempe hardt og lenge for. Loven handler om vår rett til å bestemme over egen kropp og blir nå brukt som forhandlingskort. Vi er forbanna over at kvinners rett til å bestemme over egen kropp blir stempla som “sortering”

Vi er så glad for at kvinner kan få sæddonasjon for å få barn

Vi er forbanna for at våre søstre ikke kan få hjelp med donasjon fra kvinner for å få barn. Helsedirektoratet har ingen medisinske innvendinger mot eggdonasjon. Da blir KrFs veto i bioteknologiloven ren moralisme.

Vi er så glad for å ha en trygg og sikker jobb.

Vi er så forbanna for at kvinner må ta til takke med mindre lønn og ufrivillig deltid. Når omsorgsarbeidere ikke får hele stillinger blir livet satt på vent, og mobiltelefonen sjefen i livet. En kan ikke kjøpe bolig, ta sjansen på å få barn eller planlegge ferie, når livet handler om å jakte på neste vakt så du får nok å leve av. Verdien av kvinners arbeid vises gjennom at renholdere er dårligst betalt og de kvinner som lever kortest.

Vi er glad for å bo i Norge, men vi er forbanna for at vi ikke har kommet lenger.

Kommentarer til denne saken