Hytta i Ødekjærveien 39 på Tjøme var den aller første som kom på fritidsmarkedet i Færder i år. Interessen var formidabel, så stor at megleren så seg nødt til å sette opp en ekstra visning. Likevel ble hytta kuppet og solgt før visningene.

Hvor høy prisen ble, ville verken selger Marianne Rieber-Mohn eller megler Linda Svensson i Z-Eiendom si noe om, en dag før visningen skulle ha vært holdt.

Nå har imidlertid de nye eierne overtatt hytteperlen, og dermed avsløres prisen i den ferskeste lista over eiendomsoverdragelser for mai.

55 prosent over antydning

Den viser at meglerens prisantydning på 4,5 millioner kroner ble grundig overbydd av en Oslo-familie som til slutt kom med et tilbud på hele sju millioner kroner for eiendommen på 1,3 mål – for å unngå budkamp med de andre interesserte.

Da er det kanskje ikke så rart at selgeren valgte å takke ja.

– Det er nok en del som blir skuffet når visningen blir avlyst, sa megler Svensson i mars. Selv gikk hun glipp av en hektisk og spennende budrunde.

– Det er selvfølgelig litt kjedelig. Man ønsker jo som megler å gå hele veien. Samtidig er det aller viktigste at selger og kjøper er fornøyd, og det er de her, sa Svensson.

LES OGSÅ: Selger familieperle etter 74 år: – Vi er glad pappa fikk oppleve fjorårets sommer på stedet sitt

Nesten tredoblet sum

Så hva er det så kjøperne fra Oslo har sikret seg? Jo, en hytte fra 1935 på 72 kvadratmeter med grei standard, båtplass, utsikt og sjøen like ved. Litt historie fulgte også med på kjøpet.

Marianne Rieber-Mohn har eid stedet siden 2011. Da betalte hun 2,5 millioner kroner for fritidseiendommen hun har benyttet vår, sommer og høst. Dermed var salgssummen nesten tre ganger høyere enn kjøpssummen for litt over ti år siden.

Før det ferierte en arkitektfamilie her og før det igjen formingslærer Borghild Bjørge fra Tønsberg, som tok turen ut til Tjøme i en rød sportsbil.

Det var Asbjørn Lorentzen fra Holtane som i sin tid tegnet hytta. Det er den sammen mannen som tegnet Grimestad pensjonat, Hvasser skole og Tjøme sparebank.

– Å selge stedet var en vanskelig beslutning å ta, innrømmet Marianne Rieber-Mohn til Øyene før salget. Hun har imidlertid kjøpt hytte et annet sted på Tjøme og planlegger å være her større deler av året.

LES OGSÅ: Dette kan du leie på Tjøme om du punger ut med 53.000 kroner i uka: – Vi merker en endring

For ny åpenhetslov

Kjøperne av hytteeiendommen på Tjøme er den kjente advokaten Georg Abusdal Engebretsen, partner i advokatfirmaet Wiersholm på Aker Brygge i Oslo.

Ifølge hjemmesiden er Engebretsen flere ganger rangert som en av Norges beste advokater innen granskning og compliance i Finansavisens årlige advokatundersøkelse. I november var han en av foredragsholderne på Oslo Compliance Forum. Her snakket han blant annet om at han har tro på den nye åpenhetsloven som trener i kraft 1. juli i år.

– I motsetning til en del lignende lover som har fungert dårlig fordi de er rene rapporteringslover, er ikke Åpenhetsloven en rapporteringstung lov. Den krever ingen åpenhetsrapport, men gir en plikt til å ha oversikt over egen virksomhet, og lagene rundt, sa Engebretsen. følge Advokatbladet.

Kjøpte 23 mål for 9 mill.

Av andre eiendommer som nylig ble solgt i Færder, og som kom med på eiendomsoversikten i mai, er kjøpet av den 23 mål store eiendommen i Høgås, mellom Brattås og Thorbjørnrød.

Eiendommen ble solgt for ni millioner kroner fra Ole Kristian Johansen til Høgås Eiendom AS. Bak selskapet finner vi Nykirke-selskapet NCB Holding og eiendomsutvikler Nils Christoffer Bruserud. Han er også daglig leder i Machine Partner AS, som omsatte for 224 millioner kroner i 2021.

Eiendommen på Høgås er naboeiendommen til Nøtterøy Pukkverk.