Er du en av de som kjøpte blomstene i matbutikken til valentine eller morsdag? Er du kanskje også en av de som sukker og synes det er trist med butikker som legges ned? Har det streifet deg at du er med på å ødelegge utviklingen i de små lokale blomsterbutikkene? Da har du kanskje ikke tenkt over at den dagen du skal gifte seg, din onkel skal begraves, eller din datter skal døpes eller konfirmeres ... hvem skal ordne blomstene da?

Tror du kjøpmannen på Rema lager brudebuketten, kistedekorasjonen eller bordpynten til selskapet?

Svaret er nei. Han har heller ikke kunnskapen som trengs med plantestell og riktig innpakning i ti minusgrader. Flere ganger i uken denne vinteren ser jeg folk spasere ut at matbutikker med blomster uten hverken vann eller innpakning, og jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Hvor skal denne utviklingen ende?

Skal jeg som blomsterdekoratør jobbe bak lukkede dører? Jeg som elsker hverdagskunder like mye som helgekunder. Jeg kan tilpasse brudebuketten til kjolen din. Jeg kan tilpasse buketten dersom dere er fra en annen kultur. Og hvordan man skal tenke hvis man har to bruder eller to brudgommer som vil gifte seg?

Jeg øser over av ideer og gleder meg over at jeg får æren av å lage slike arbeider. Å høre hvordan din onkel var og hvilke personligheter han hadde, slik at jeg kan vise det gjennom blomstene på kisten hans, kanskje var han jeger og glad i naturen? Ja, så sanker jeg med glede inn grener og mose fra naturen og lager et vakkert arbeid som et siste farvel fra familien.

Kanskje har konfirmanten blitt så stor og har meninger om hvordan han/hun vil dekke bordet? Jeg skriver alt dette fordi jeg brenner for faget mitt og hjertet mitt dunker litt ekstra i skrivende stund. Jeg valgte denne utdannelsen og jeg nekter å gi meg. Og til deg som er bevisst på denne utviklingen, takk for at du kommer innom, jeg pakker med glede inn blomstene dine og skriver gjerne kortet for deg i dag også fordi du er litt skjelven på hånden.

Jeg begynner å kjenne deg, vet hva du liker og hvordan du vil ha dørkransen din til jul. Det er dette vi kaller service, la oss holde fast på det, vær så snill. Velkommen skal du være.