Gå til sidens hovedinnhold

La oss alle bekjempe skatteunndragelser

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Attac Norge er ute med en veldig viktig kampanje i disse dager, hvor de stiller spørsmålet: «Vil ditt parti gjøre noe for å hindre at mine skattepenger her i kommunene og fylkeskommunen blir brukt til å kjøpe tjenester fra selskap som unngår skatt gjennom skatteparadis?»

Tønsberg kommune har i dag en god håndtering av innkjøp med kontroll av leverandører og samarbeid med Akrimsenteret i Tønsberg. Men vi kan bli enda bedre! Kontroll av leverandører handler ikke kun om arbeidsmarkedskriminalitet, men også om overskuddet leverandøren får av oppdrag fra kommunen. Blir overskuddet gjemt bort i skatteparadis, så går kommunen og staten glipp av skatteinntekter som kunne gått til barnehager eller skoler, eventuelt til å styrke kollektivtilbudet. Det er derfor det er så viktig å være bevisst hvem du handler med!

Miljøpartiet de grønne ønsker økt fokus og kompetansebygging rundt skatteparadis og arbeidsmarkedskriminalitet, slik at vi får de skatteinntektene vi trenger for å bygge en god kommune. For mennesker og miljø!

Kommentarer til denne saken