Det var en gang, at dette lille landet langt oppe mot nord hadde elver og fossefall, som de bygde ut til kraftforsyninger for landet. Og de forsynte «hele» landet med rimelig elektrisk kraft. Når det gjaldt elektrisk kraft «i gamle dager», fikk alle innbyggere en rettferdig behandling. Men i dag er landet delt opp i regioner, med store prisforskjeller!

De politiske partier har greid å legge store overføringskabler til andre land i Europa, primært for å selge « ren» norsk vannkraft, med stor fortjeneste. Men å lage overføringskabler i eget land så alle norske borgere får samme strømpris, se det greier de ikke!

Kanskje ikke så rart, er jo ikke noen fortjeneste i det! Overføring av strøm til Europa tar de fra sør Norge, resultatet er skyhøye prise for oss som bor her, og skaper store problemer for alle som ikke har skyhøye lønninger/pensjoner! En har jo ofte hørt at vannkraften var det norske folks arvesølv!! Hvem har gitt norske politikere rett til og drive butikk med vårt arvesølv? Er prisverdig å hjelpe andre når det er behov, men det må ikke skje ved at mesteparten av den norske befolkning lider under kunstige høye strømpriser!

La oss få et system hvor en får rimelig strøm opp til 20000 kwh, så får de som bruker over det betale en litt høyere pris. Strøm til oppvarming er en nødvendighet i Norge, vi er jo fratatt muligheten til å fyre med parafin/olje. Alle kan jo ikke fyre med ved, så hva slage alternativ har en da, bortsett fra strøm. Hvem har ansvaret for at det har blitt sånn?

Det er i hvert fall ikke noe å skryte av, men en får jo håpe at det ikke har tatt fra dem nattesøvnen!