La turen gå innom Slottsfjellsmuseet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter Tønsbergs Blads omtale av Slottsfjellsmuseets pågående utstilling ”Lux” lot jeg meg friste til å legge inn et besøk en gråværsdag forleden. Jeg angret ikke. Det som var tenkt som et nokså kort besøk strakk seg over et par timer, takket være både denne og flere andre spennende utstillinger.

Lux har fokus på tro og hellighet i middelalderen, og er vel verd et besøk. En god del originale gjenstander er stilt ut, men mest lot jeg meg imponere av de gode, forklarende tekstene og illustrasjonene. Her var mye å lære! Museet imponerer også med å ha oversatt nær sagt samtlige tekster til engelsk, noe som ellers ofte er mangelvare på norske museer. Stor honnør til konservator Cecilia Gustavsen, hennes sjef Lena Fahre og øvrige ansatte.

Også andre deler av museet fremstår nå i oppgradert versjon, og til sammen gjør Lux og andre utstillinger med middelalderfokus at Slottsfjellsmuseet er godt på vei til å forsvare posisjonen som Norsk Borgsenter, som det fikk i fjor.

Mye er altså allerede oppnådd – og noe gjenstår. I Vikinghallen hadde det for eksempel vært hyggelig om det sto en henvisning til at man faktisk kan gå om bord i fullskala kopier av to av Vestfolds tre vikingskip nede på havna. Kanskje også noen bilder fra byggingen. Men alt kan ikke gjøres på én gang, og det som allerede er gjort lover godt for veien videre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken