(LANDET RUNDT/FREDRIKSSTAD BLAD) Fredag morgen kjørte Hvaler-mannen ut for å kjøpe litt strøsand fordi det var så glatt utenfor arbeidsplassen. På vei tilbake til jobb så han at bensinen på Esso-stasjonen på Vesterøy kostet 13,69 per liter.

– Jeg hadde ikke tom tank, men tenkte at jeg måtte utnytte en så lav pris. Jeg bestemte meg derfor for å fylle, forteller Raymond Tiochta (41) til Fredriksstad Blad.

Sjokkert

Etter fem liter stoppet bensinpumpen. Tiochta kastet et blikk opp og fikk hakeslepp av prisen som lyste mot ham fra pumpen:

7.200 kroner.

– Jeg fikk sjokk. Jeg tenkte at dette var voldsomt. Jeg visste at bensin er dyrt, men ikke så dyrt, sier han.

Bensinstasjonen er ubemannet, men Tiochta fikk hjelp fra en ansatt på gatekjøkkenet ved siden av til å finne frem nummeret til Essos kundesenter. Etter å ha ringt to ganger til to numre og deretter ventet i timevis ble han kontaktet av Esso ved 14.30-tiden.

– De hadde sittet i møter hele dagen for å finne en løsning på dette. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle få tilbake pengene, sier Raymond Tiochta, som henvendte seg til avisen fredag formiddag.

Han hadde nemlig trukket kortet, og de 7.200 kronene var belastet fra kontoen hans.

– Vi beklager

Til NRK Østfold, som også har omtalt saken, forteller Lars Østby, direktør i Certas Energy Norway, som driver Esso-stasjonene, at det var skjedd en teknisk feil.

– Vi har beklaget overfor kunden. Vi har nå kreditert feilbelastningen. Vi tok kontakt med kunden så snart vi ble klar over problemet og hadde fått oversikt. Dette er ikke noe vi har opplevd tidligere, sier han i et intervju.

Siden det er helg, har ikke Tiochta fått tilbakebetalt pengene ennå. Han håper de kommer inn på konto tidlig mandag morgen.

– Det er menneskelig å gjøre feil. Men det er jo et tankekors hvor trygg en digital løsning er når en kommafeil kan gjøre et slikt utslag, påpeker 41-åringen.