Moren ble kastet av flyet. Krever erstatning for at hennes barn måtte reise nordover alene

Arkivfoto

Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

AVISA NORLAND: Flyet hadde allerede kommet ut på taksebanen og pilotene gjorde maskinen klar for å ta av da flyvingen måtte stanses.

En mor ble kastet av et Norwegian-fly fordi oppførselen hennes ble vurdert som en sikkerhetsrisiko. Da ba hun selv om at hennes tre mindreårige barn måtte få bli med flyet fra Oslo Lufthavn til Nord-Norge.

Det skriver flysmart.no.

Ifølge nettstedet angrep moren flyselskapet etterpå med krav om erstatning. Dette fordi selskapet lot ungene hennes reise alene.

Nå har saken vært til behandling hos Transportklagenemnda for flyreiser. Der konkluderer de med at de ikke vil ta stilling til denne hendelsen – og har avvist å behandle saken.

Flyselskapet har vendt tommelen ned for kvinnens krav om 20.000 kroner samt kompensasjon for flybillett på 2.700 kroner.

Og om årsaken til at kvinnen ble kastet av flyet, skriver nettstedet følgende: Ifølge rapporten fra besetningen nektet kvinnen en rekke ganger å rette seg etter beskjeder fra ulike medlemmer av staben om bord.

Kvinnen selv hevder at hun aldri motsatte seg instrukser, men tvert imot at det var besetningen som opptrådte «truende, aggressivt og påståelig;» som hun skriver.

Etter at hun ble kastet av flyet, ber kvinnen om at hennes tre barn på 10, 13 og 15 år får være med flyet nordover. Dette aksepterer både barna og Norwegians personale.

Det var etter at kvinnen var kommet hjem at hun presenterte kravet om erstatning. Hun henviste til at dette var brudd på selskapets egne bestemmelser om at barn under 12 år bare kan reise alene hvis vedkommende reiser sammen med en som er over 16 år eller UM (Unaccompanied minor).

Artikkeltags