Amedia og Norges Skiforbund har inngått en avtale som sikrer mange spennende langrennsløp på Direktesport denne sesongen.

Både Norgescup, junior-NM og Hovedlandsrennet skal vises på Amedias plattform Direktesport – som abonnenter har tilgang til på tb.no.

Premiere til helgen

Allerede til helgen blir det sendinger fra Norgescup på Gålå med blant annet Eirik Mysen og Sjur Røthe på startstreken.

SE SENDINGENE FRA GÅLÅ HER!

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Equnior Norgescup samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi nå kan tilby enda mer godt og spennende sportsinnhold til våre abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia.

LES OGSÅ: Vraket fra verdenscuplaget

Tilgjengelig for abonnenter

Sendingene vil være tilgjengelig i Amedias plattform Direktesport for abonnenter av konsernets egne aviser og 17 partneraviser, uten ekstra kostnad.

Equnior Norgescup er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner.

For hver av de tre rennhelgene i Equnior Norgescup stiller opp mot 350 løpere til start.

I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

– Ski-Norge på sitt beste

– Det er veldig bra for ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist frem våre aller beste skiløpere, bredden i ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene.

– Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig frem til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.