Langt over streken, Kamilla med K

FÅR KRITIKK: Kamilla med K selv vet nok meget godt at hun gikk langt over streken. I stedet for å beklage, forsøker hun å ro seg vekk fra hva saken gjaldt med en lang belæring om skam og skyld, at min kritikk ga henne en god latter – og at jeg har tatt hennes tekst bokstavelig, skriver Ingeborg Åstrali fra Revetal.

FÅR KRITIKK: Kamilla med K selv vet nok meget godt at hun gikk langt over streken. I stedet for å beklage, forsøker hun å ro seg vekk fra hva saken gjaldt med en lang belæring om skam og skyld, at min kritikk ga henne en god latter – og at jeg har tatt hennes tekst bokstavelig, skriver Ingeborg Åstrali fra Revetal. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Uten evne til skam blir vi utålelige» slår Kamilla med K fast i sin lørdagsspalte 16.2. I det språklig helt uakseptable angrep på Kjell Ingolf Ropstad 26.1 fremstår hun selv nettopp så utålelig at hun trengte min påminnelse om å skamme seg.

Hun skriver at deler av kristenfolket i Vestfold har rast mot hennes angrep på Ropstad, og setter meg i samme bås. For ordens skyld, jeg er verken døpt eller konfirmert, men har ingen problemer med å slutte meg til kristne moralske leveregler for hvordan vi behandler våre medmennesker. De bør også gjelde det forfattere setter på trykk.

Kamilla med K selv vet nok meget godt at hun gikk langt over streken. I stedet for å beklage, forsøker hun å ro seg vekk fra hva saken gjaldt med en lang belæring om skam og skyld, at min kritikk ga henne en god latter – og at jeg har tatt hennes tekst bokstavelig.

BAKGRUNN: Dette er ikke krøkkete, det er enda en begrensning av kvinners frihet

BAKGRUNN: Skam deg, Kamilla med K!

BAKGRUNN: Uten evne til skam blir vi utålelige

Var tekstutformingen ment som ironi eller en nymotens form for standup, er i så fall kvaliteten langt under hva man bør by leserne på en lørdag. Oppfordringen til Ropstad om å fremstå som et ålreit menneske, kan heller ikke leses som annet enn bokstavelig ment.

Å skyve den anerkjente parterapeuten Sissel Gran foran seg som forsvar for valg av angrepsform, er drøyt. Jeg kjenner Gran nettopp som en person med ualminnelig stor respekt for begge kjønn i terapirommet; og nok den siste som ville ha skrevet eller muntlig uttalt seg så simpelt om en mann.

Måten Kamilla K bringer temaet skam inn i debatten på, er et tydelig forsøk på å flytte fokus vekk fra min kritikk, som dreide seg om bruk av språk som hersketeknikk og ren sjikane. Hun gjør et poeng av at jeg ikke kan be henne skamme seg siden jeg ikke kjenner henne – det er uttrykk for hovmod. Hva med hennes eget hovmod? Trolig kjenner hun ikke Ropstad fra annet enn skriftlige og muntlige medieuttalelser, men serverer selv et angrep som oser av at mannen bør skamme seg.

Det påpekes at den skammen vi påfører andre, kan begrense og ødelegge livene folk ønsker å leve. Da må Kamilla med K selv huske at når hun tar pennen fatt, er det viktig å ikke med ord oppføre seg så skammelig at hennes herjing – i dette tilfelle med en mann – etterlater sår som ikke gror.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken