Lars Martins tilbakeblikk imponerer : – En ener – intet mindre

TIDEN GÅR: Lars Martin Myhre ser nå tilbake på hele 45 år som musiker på heltid. Det gjør han med både en notebok og en CD-boks.

TIDEN GÅR: Lars Martin Myhre ser nå tilbake på hele 45 år som musiker på heltid. Det gjør han med både en notebok og en CD-boks. Foto:

Lars Martin Myhre feirer 45 år som musiker med 45 låter. Det høster lovord.

DEL

Gitarist, sanger, låtskriver og bandleder – kjente og kjære Lars Martin Myhre fra Tønsberg har vært med på det meste gjennom en lang karriere.

– I år er det 25 år siden «Noen ganger er det all right»-albumet ble utgitt, 35 år siden jeg startet samarbeidet med Arild Nyquist, 35 år siden mitt første album kom ut, 20 år siden samarbeidet med Ingvar Hovland ble innledet og 45 år siden jeg først startet å leve av musikk, sa Lars Martin Myhre til Tønsbergs Blad i november.

Det markeres behørig, med både samleboks og notebok med tittelen «45 sanger fra 45 år»

– En ener

Karrieren har avfødt mange låter, og runde 46 (45 pluss en ny låt med Odd Børretzen) har fått plass på de tre cd-ene i boksen. Gjennom godt og vel tre timer musikk får vi:

– [ …] om ikke alt så definitivt essensen av hva og hvem Lars Martin Myhre er, skriver Nettavisens anmelder Tor Hammerø.

Han hyller særlig samarbeidene med Arild Nyquist, Ingar Hovland og ikke minst Odd Børretzen, som har gitt opphav til låter som «Noen ganger er det all right» og «Måkene».

I tillegg får vi høre låter med så varierte navn som Palle Mikkelborg, Tore Brunborg, Alfred Janson, Helge Lien, Anita Skorgan, «Knerten» Kamfjord og Kringkastingsorkesteret.

– Alt dette forteller oss hvor usedvanlig dyktig Myhre har vært til hele tida å «finne» den rette melodien til den rette teksten. En ener – intet mindre, skriver Hammerø.

Det fikk altså Nettavisen til å trille terningen helt til topps for «45 sanger fra 45 år».

Slutten på et kapittel

Da Tønsbergs Blad traff Myhre i november, medga han at det ikke er rart at det er samarbeidet med Børretzen han særlig forbindes med:

– Det var jo for all del en helt utenkelig stor suksess, sa Myhre til avisa den gang.

Men han har vært med på mye annet gjennom en lang karriere. Selv minnes han vel så godt alle turene med Arild Nyquist gjennom Nord-Norge, i dårlige biler og på små scener. Det er nettopp denne bredden han har forsøkt å vise i noteboka og cd-samlingen.

– Å holde på med slike prosjekter er som å gå med et svært leksikon i en sekk på ryggen. Når man til slutt kan ta av seg denne sekken, føles det godt. Jeg liker å lukke kapitler. For så å åpne et nytt, oppsummerte jubilanten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken