Larvik bibliotek i brann – følg utviklingen her

STÅR I BRANN: Lørdag morgen begynte det å brenne i biblioteket i Larvik

STÅR I BRANN: Lørdag morgen begynte det å brenne i biblioteket i Larvik Foto:

I morgentimene spredte en brann fra en container seg til bibliotekbygningen i Larvik. En mann er pågrepet. Føler du ubehag på grunn av røyken, ring 113!

DEL

(Østlands-Posten) De siste oppdateringene ligger nederst i artikkelen!

Klokken 06 i natt kom meldingen om at det var en brann i biblioteket i Larvik.

Ifølge Politiet i Sør-Øst på Twitter startet brannen i en container. Den har så spredt seg til veggen, og det er ifølge dem skade både på vegg og på tak.

Frilansfotograf Geir Eriksen forteller litt etter klokken 07 at brannen har vært og fortsatt er i takkonstruksjonen, og at det virker vanskelig for brannmannskapene å komme til. De har begynt å bryte opp denne konstruksjonen.

– Brannen er i konstruksjonen under kobberplater, og det ser ut som de har problemer med å få vann inn dit. Trolig kommer de til å holde på lenge for de har et problem, sier han.

– Det er ikke åpne flammer nå, bare røyk. Inne har imidlertid brannmannskapene gått uten maske, så det virker ikke som det har vært spesielt røykutvikling inne.

Ber beboere i området holde dører og vinduer lukket

Klokken 07.30 twitret politiet at brannen ikke er under kontroll, og at politiet har pågrepet en mann mistenkt for å ha forårsaket brannen.

Klokken 08.40 var ØP i kontakt med operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt. Der opplyser Øystein Eikedalen at kommunen vil sende ut en melding til beboere i området der de bes om å holde dører og vinduer lukket. Det er nemlig en del røykutvikling etter at brannen blusset opp igjen.

Han forteller også at det er bestilt gravemaskin for å røske opp taket slik at man kommer bedre til med vann.

Klokken 09.10 forteller politiet på Twitter at barneavdelingen på biblioteket ser ut til å gå tapt, og at brannen nå har spredt seg til andre deler av bygget.

09.20 forteller Sør-Øst 110 at brannvesen fra Sandefjord og Tønsberg skal bistå sine kollegaer i Larvik med slukkingen.

09.30 opplyser politiet at de kommer til å sperre av Nansetgata for trafikk inn mot Larvik sentrum på grunn av mye røyk.

09.50 opplyser de videre at Larvik kommune vil sende ut sms til beboere i Larvik sentrum. Dersom noen føler fysisk ubehag på grunn av røyk er Farrishallen åpnet som evakueringssted foreløpig.

Litt over klokken 10 forteller journalist Elisabeth Løsnæs at politiet ønsker å opplyse at folk som føler ubehag på grunn av røyken kan ringe AMK på 113. Kontakter man dem vil brannvesenet hente og frakte til Farrishallen.

Føler du ikke ubehag skal du bare holde deg inne, men lukk dører, vinduer og ventiler!

Klokken 13.50 opplyser politiet at ved fysisk ubehag som følge av brannen er det Larvik legevakt som skal kontaktes. Ved akutt behov for helsehjelp er det 113 man skal ringe.

Etablert kriseteam

Kommunens kriseteam er ellers etablert. Det ledes av rådmann Jan Arvid Kristengård og Vilhelm Einen i rådmannstaben. Disse skal blant annet ta seg av bibliotekets ansatte.

Klokken 11 opplyser Løsnæs at det brenner voldsomt mot Nansetgata.

For øvrig skriver Amfi på sine Facebook-sider at de har stengt og åpner ikke før mandag igjen.

Klokken 12 forteller Løsnæs at brannvesenet begynner å få kontroll på brannen. Hun opplyser også at mange av bøkene skal være reddet.

Rundt 12.40 ble det opplyst at de ansatte sammen med brannvesenet kunne gå inn i bygningen og sikre bøker.

Klokken 13.17 melder Statens Vegvesen at Nansetgata igjen er åpen for trafikk.

Brannen er slukket

Like etter klokken 13 lørdag opplyser Roar Asbjørnrød, fagleder brann om at brannen er slukket.

Mange av bøkene er reddet, og det jobbes nå med å pumpe ut vann fra første etasje i biblioteket.

– Brannvesenet driver med etterslukking og politiet er her fremdeles, opplyser journalist Elisabeth Løsnæs.

Når brannvesenet er ferdige vil politiet sette i gang krimtekniske undersøkelser.

Kommunen vil også sette opp et anleggsgjerde på stedet for å holde folk unna potensiell fare.

Politiet bekrefter også på Twitter klokken 13.50 at brannen er slukket og at røykutviklingen har avtatt. Beboere i området som valgte å evakuere kan nå komme hjem igjen.

– Dersom det er røyklukt i boligene, må dette luftes ut, opplyser politiet.

Klokken 13.50 opplyser politiet at ved fysisk ubehag som følge av brannen er det Larvik legevakt som skal kontaktes. Ved akutt behov for helsehjelp er det 113 man skal ringe.

ØP følger med og oppdaterer fortløpende!

Fra biblioteket lørdag morgen

Artikkeltags