Har ryddet toglinja for snø i natt: – Alt skal være i orden, igjen

TUNGE TRÆR: Slik så det ut flere steder langs jernbanelinjene mandag. Dette bilder er fra Sørlandsbanen. – Trær faller over kontaktledningen og vi må stenge for togtrafikk til vi har fjernet trær og ryddet sporene for snø. Kjører et tog inn i dette så får det store konsekvenser, sier Hilde Marie Braaten, medievakt i Bane Nor.

TUNGE TRÆR: Slik så det ut flere steder langs jernbanelinjene mandag. Dette bilder er fra Sørlandsbanen. – Trær faller over kontaktledningen og vi må stenge for togtrafikk til vi har fjernet trær og ryddet sporene for snø. Kjører et tog inn i dette så får det store konsekvenser, sier Hilde Marie Braaten, medievakt i Bane Nor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mye og tung snø skapte trøbbel for togene mandag kveld og natt til tirsdag. Tirsdag morgen ser alt lyser ut, forteller Bane Nor.

DEL

Se video av ryddearbeid nederst i artikkelen

– Strekningen Larvik - Skien er ryddet for snø i natt, så der skal alt være i orden, igjen. Når det gjelder Vestfoldbanen så har jeg ikke noen meldinger om at det er noen forsinkelser der for øyeblikket, forteller pressevakt Hilde Marie Braaten i Bane Nor tirsdag morgen klokken 06.45.

Stengt

I går, mandag, og natt til tirsdag var det problemer. Da var strekningen mellom Larvik og Skien rett og slett stengt.

– Det skyldes snøen. Vi jobber med å få ryddet, men jeg har ingen prognoser på når togene igjen kan gå på denne strekningen, sier medievakt i Bane Nor, Hilde Marie Braaten ved 17.30-tiden mandag.

Da vi sjekker på nytt status ved 21.30-tiden mandag kvled, kan hun fortelle at mannskapene i Bane Nor skal bruke natten til å rydde snø på strekningen mellom Larvik og Skien.

– Det er et brøytetog på vei fra Nordagutu. Jeg har vært i kontakt med togleder og toglederen forteller at strekningen skal ryddes for snø og is og at den skal visiteres, sier hun.

Bane Nor har jobbet med å få åpnet Sørlandsbanen, som også har vært stengt mandag.

– Det er ryddet 600 kilometer med linje. Enkelte steder har det vært så mye som 80 centimeter med tung snø, sier hun.

Nå er det altså denne strekningen på Vestfoldbanen som skal til pers.

– Vi håper at alt går som det skal og at alle togene på Vestfoldbanen går som de skal fra morgenen av tirsdag, sier Braaten.

LES OGSÅ: Stort strømbrudd i Tønsberg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stort strømbrudd i Tønsberg

Hoper seg opp i Larvik

Medievakten forteller at togene på Vestfoldbanen har snudd i Larvik på grunn av den stengte strekningen. Det skapte nye problemer.

Mandag ettermiddag ble flere avganger av innsatstog (ekstratog) kansellert. Årsaken var rett og slett at det ble plassmangel i Larvik.

LES OGSÅ: Ble vettskremt – trodde det var jordskjelv (+)

LES OGSÅ: Politiet etterlyser biler etter tyveriraid

Alternativ transport

For å få sine passasjerer fram, har NSB satt inn buss og annen alternativ transport.

– Vi har satt opp alternativ transport mellom Larvik og Skien. Jeg vet ikke hvor mye forsinkelser det vil medføre for våre reisende, sier Liv Eggebø, pressevakt i NSB, ved 17-tiden mandag.

Både Braaten og Eggebø anbefaler de reisende å sjekke status for sitt tog på nett.

– Jeg anbefaler alle som skal med tog på denne strekningen i morgen tidlig å sjekke. Som sagt håper vi at alle togene går som de skal, sier Braaten.

Her kan du sjekke oppdatert info (eksterne lenker):

NSB

Bane Nor

Videoen under er laget av Bane Nor da strekningen mellom Nordagutu, Lavik og Porsgrunn, ble ryddet for snø og is for to uker siden (ekstern lenke).

Artikkeltags